Jehněčí plec pečená

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: jenda-benda

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g slanina
    • 500
      g rajčata
    • česnek 2 palice
    • 2
      ks citron
    • 2
      lžíce med
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
    • 2
      kg jehněčí plece

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jehněčí plec odblaníme a nožem propícháme (prošpikujeme) polijemem olivovým olejem a potřeme česnekem a vtlačíme rozmačkaný česnek do masa. Pod maso nakrájíme slaninu na kostičky. Okolo nakrájíme na větší kousky rajčata. 1. citrón bez kůry nakrájíme na kolečka, 2. citrón vymačkáme na maso. Osolíme, opepříme, potřeme medem a pečeme v uzavřeném pekáči cca 1,5 hod., maso otáčíme, nepodléváme, rajčata pustí štávu. Posledních 10 min. pečeme bez horního pekáče, do zlatova.
2
Výborné s bramborovou kaší a zeleným salátem.
Zařazení: Maso Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • dannij
    dannij |

    25. 2. 2017 16:23

    Většinou recepty nehodnotím, ale tady jsem musela. Jedním slovem výborné jídlo, dala jsem asi jen půl citronu, a pak přidala trošku medu, a naprosto luxusní. Všem moc chutnalo

  • Veruš
    Veruš |

    4. 9. 2011 13:16

    vynikající kombinace chutí. všem moc chutnalo. jen citronu jsem dala méně.

  • Eleni
    Eleni |

    26. 8. 2011 17:31

    Děkuji za recept. Měla jsem jehněčí z mrazáku už nakrájené na kostky, tak jsem zamíchala všechny ingredience dohromady a pekla asi hodinku. Kombinace je supr, masíčko bylo chutné, jen šťáva trochu kyselejší (a to jsem citronem docela šetřila).

  • Kakamila
    Kakamila |

    21. 11. 2007 18:19

    Děkuji za moc dobrý recept. Předevčírem jsem to udělala a nemělo to chybu - s tou bramborovou kaší hmmmm mňam.