• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Jehněčí pečeně
    Napište svůj komentář k receptu

    Jehněčí pečeně

    autor: F.O.O.D.
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: 120 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jehněčí pečeně
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    6 porce
      • jehněčí maso kýta (1,5-2kg)
      • 2
        hrst máta
      • 1
        hrst bazalka lístky
      • 2
        lžíce parmazán najemno nastrouhaný
      • 2
        lžíce citronová šťáva
      • 2
        stroužek česnek najemno nasekaný
      • sůl 3/4 lžičky + na dochucení
      • pepř mletý 1/2 lžičky + na dochucení
      • 5
        lžíce olivový olej + 2 na osmažení

    Postup přípravy receptu

    1
    Troubu předehřejte na 200 °C. Maso omyjte, odblaňte, zbavte přebytečného tuku a důkladně osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Osolte ho a opepřete. Mátu, bazalku, ořechy, sýr, citronovou šťávu, česnek, 3/4 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře rozmixujte dohladka. Snižte rychlost robotu a pomalu přilévejte 5 lžic oleje, až je směs krásně hladká a má krémovitou konzistenci.
    2
    Zbylý olej rozehřejte v největší nádobě Tefal Ingenio s odnímatelnou rukojetí (může pak do trouby) a maso opečte ze všech stran. Přemístěte do trouby a pečte asi 20 minut. Poté maso vyjměte a ostrým nožem ho nakrojte až ke kosti. Řezné plochy potřete asi polovinou mátového pesta. Vraťte do trouby a dopečte doměkka. Po upečení nechte zakryté maso ještě asi 10 minut odpočívat. Pak pokrájejte na plátky a ihned noste na stůl.
    3
    Podávejte se zbylým pestem, hráškem s mátou a gratinovanými bramborami, které si připravíte během pečení masa.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Pečené jehněčí s mátovým jogurtem

    Pečené jehněčí s mátovým jogurtem

    Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

    Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

    Jehněčí kotlety

    Jehněčí kotlety

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • ja
      ja | 11. 11. 2012 13:10

      jake orechy? nejsou na seznamu...

    • Anonymous
      Anonymous | 8. 10. 2011 18:35

      jeneci miluju a recept je vazne dobry :)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
    Maso Jehněčí Květen Oběd Večeře Pečení Smažení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Citronová šťáva Jehněčí maso Máta Olivový olej Parmazán Pepř mletý Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Nivoví šneci

    Nivoví šneci

    Jablečná buchta II.

    Jablečná buchta II.

    Slaný závin s plísňovým sýrem

    Slaný závin s plísňovým sýrem

    Pudinková buchta rychlá a slabá

    Pudinková buchta rychlá a slabá

    Jiříkův biskupský chlebíček

    Jiříkův biskupský chlebíček

    Balkánský listový závin slaný

    Balkánský listový závin slaný

    Bulharská musaka -Olga

    Bulharská musaka -Olga

    Špenátová polévka s krutony

    Špenátová polévka s krutony

    Houbovo-smetanové špecle

    Houbovo-smetanové špecle

    Doporučujeme

    120 minut
    Gulášová polévka

    Gulášová polévka

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    71
    Milionářské řezy se slaným karamelem
    Milionářské řezy se…
    29
    Rizoto zeleninové s kuřecím masem
    Rizoto zeleninové s…
    24
    Masové šišky (kebaby) v chlebové placce
    Masové šišky (kebaby) v…
    19
    Bylinková prsa v šunce
    Bylinková prsa v šunce
    19
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy

    Zajímavé články

    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    AHA.cz Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    AHA.cz Nedělní Aha! 17.1.2021

    Nedělní Aha! 17.1.2021

    Dáma.cz Test osobnosti: Co o nás prozradí náš vánoční stromeček?

    Test osobnosti: Co o nás prozradí náš vánoční stromeček?

    Dáma.cz Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Ženy.cz 3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    Maminka.cz Představy vs. mateřská realita! Děkujeme za tu upřímnost

    Představy vs. mateřská realita! Děkujeme za tu upřímnost

    Reflex.cz Nežíkejte to! Říct to ale musíme: Babiš dostal vakcínu jako předvolební trumf, ale opět selhává

    Nežíkejte to! Říct to ale musíme: Babiš dostal vakcínu jako předvolební trumf, ale opět selhává

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Další doporučené recepty:

    Jehněčí na víně
    Jehněčí na víně
    Jehněčí nožička dušená v zelenině
    Jehněčí nožička dušená v zelenině
    Jehněčí panenka s višňovým čatní
    Jehněčí panenka s višňovým čatní
    Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
    Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…
    Jehněčí plec pečená
    Jehněčí plec pečená
    Jehněčí tikka
    Jehněčí tikka
    • Recepty.cz
    • Jehněčí pečeně
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí