Lembas (Elfí chléb)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • 50
      g máslo nebo tuk
    • 1
      lžička skořice nemusí být
    • 1
      lžička káva nemusí být
    • 1
      balíček vanilkový cukr nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
- Smíchejte všechny přísady dohromady a udělejte kouli.
2
- Celé to dejte do ledničky a cca 1 hodinu to nechte odležet.
3
- Mezitím si připravte plech s pečícím papírem (nebo jenom vymazaný máslem (mouka není třeba)).
4
- Až vyndáte těsto z ledničky, rozválejte ho na stole (na silikonu nebo něčem podobném). Vemte si vykrajovátka nebo cokoliv jiného a vytvarujte si "perníčky".
5
- Pokud chcete opravdový Lembas vyberte si čtvercová vykrajovátka. Tloušťka Lembasu je cca půl centimetru a více. Poté udělejte od rohu k rohu na obou stranách šikmé čáry (pozor, abyste ho nepřeřízli). :)
6
- Vše dejte ne plech a do rozehřáté trouby na 170°C. Pečte cca 10-25 minut.
7
- Vyndejte z trouby a můžete si pochutnat. :)
8
//By: Loki Laufeyson//

Komentáře k receptu

  • Gabča
    Gabča |

    2. 12. 2015 16:15

    To je možné, protože lembas je recept vymyšlený fanoušky po celém světě podle Tolkienova popisu, který není úplně přesný a tak se recepty různě liší:) Jinak skvělé!:)

  • duchna
    duchna |

    8. 11. 2015 17:21

    mnam našla sem jednou i jinčí verzi lembasu