Grahamový jemný chléb

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ingredience vložíme do pekárny v ubedeném pořadí a zapneme program "Základní". Po upečení chléb vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Hladkou mouku lze použít i světlou.

Komentáře k receptu

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    29. 11. 2007 10:52

    Mikinko, hladká mouka je tam kvůli kynutí těsta a vždy musí být aspoň trochu, zkušené pekařky udávají, že její množství lze snížit až na 15 dkg, ale to nemám vyzkoušené. vyzkoušejte a dejte vědět.

  • Ivulka
    Ivulka |

    28. 11. 2007 17:52

    Pani Marie Zelinova:J mam domacu pekaren dva tyzdne a peciem kazdy den chlieb a zatial sa mi nestalo,ze by sa nepodaril.Len raz ked som dala dva piect po sebe,ten druhy bol viacej nakysnuty a praskol.Inak recepty hladam tu a skusam aj sama.Zelam vela uspechov pri peceni a experimentovani:)

  • Božen Němec
    Božen Němec |

    25. 11. 2007 14:58

    ha, teď jsem si všimnul, že příspěvky jsou schvalované tedy cenzorované, tak cenzore/rko oprav hl.článek " do pekárny v ubedeném pořadí" :))))))))

  • Božen Němec
    Božen Němec |

    25. 11. 2007 14:53

    Mě se osvědčuje "půlová" taktika, půl hladké pšeničné a půl grahamky, chléb se nerozpadá ani to není "tousťák" :-)

  • markitka
    markitka |

    13. 11. 2007 18:32

    Milé kuchařky prosím o radu jak tento chléb péct i když nevlastním přístroj PEKÁRNA ? Je možné ingredience smíchat a péct v normální troubě? Děkuji za odpověď.

  • Lenka Zukalová
    Lenka Zukalová |

    6. 11. 2007 16:19

    Moc dobrý , ještě přidávám různá semínka

  • Máří
    Máří |

    24. 10. 2007 11:00

    Mikinko, grahamová mouka se nemele z Grahamu :-))). Grahamová mouka je taky z pšenice, je to celozrnná mouka s vyšším podílem otrub. Myslím, že ji klidně můžete použít, ale pečte raději na program Celozrnný.

  • Mikinka Mikinka
    Mikinka Mikinka |

    23. 10. 2007 23:23

    ... a čo keby som dala len múku grahamovú? Prosím poraďte, snažím sa totiž nepoužívať pšeničnú múku, lebo je veľmi nezdravá... ďakujem

  • marie zelinova
    marie zelinova |

    17. 10. 2007 14:58

    O pekárně teprve uvažuji, řeším stále zapeklitý problém. Velikosti pekáren se udávají ve hmotnosti hotového chleba. Jak je velký tento?(V gramech, prosím) - Děkuji :-) Irena

  • Eva
    Eva |

    11. 10. 2007 14:40

    Lenka 5 - grahamovou mouku mají normálně v Delvitě.

  • Eva
    Eva |

    11. 10. 2007 14:38

    Žitnou, špaldovou, pšeničnou celozrnou (tmavou) prodávají snad všechny velké hypermarkety buď v regálech s normální moukou (Billa, Delvita) nebo v koutcích zdravé výživy. Taktéž v každém větším městě existuje prodejna zdravé výživy nebo Biopotravin, i tam se dá koupit. Anebo přes zásilkovou službu z bioobchodů na netu (je jich poměrně dost).

  • Jitka
    Jitka |

    10. 9. 2007 13:40

    Báječný a nadýchaný chleba. Je velmi jednoduchý a vždy se povede. Je jeden z mých nejoblíbenějších. Mouku koupíte třeba v Kauflandu pšeničnou i žitnou chlebovou.

  • Petra Kvasničková Jindřichová
    Petra Kvasničková Jindřichová |

    27. 5. 2007 11:13

    Moc mi chutná, je opravdu jemný, nadýchaný!

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    29. 3. 2007 17:48

    To nevadí, Jano, klidně ji použijte. U nás mají žitnou jen Křemežskou celozrnnou a dávám ji běžně :-)

  • Jana Hrubcová
    Jana Hrubcová |

    29. 3. 2007 15:15

    Prosím ,u nás mejí všude žitnou mouku,ale není nadepsaná jako chlebová.Musím shánět přímo chlebovou nebo je to jedno?Ď

  • Lenka S
    Lenka S |

    5. 9. 2006 20:46

    Děkuji za rady, budu shánět dál. Naštěstí je tu spousta skvělých receptů na chleba i bez grahamové mouky. Ten kmínový je taky mňam!

  • Danuše
    Danuše |

    4. 9. 2006 19:35

    U nás mají pro změnu grahamovou mouku v Kauflandu. Zpočátku to opravdu chce oběhnout všechno možné. Ale neházejte flintu do obilí - když teď nemáte grahamovou mouku, můžete v podstatě z týchž ingrediencí vyzkoušek recept na kmínový chlebík. Ten je fakt vydařený:-) a neznám nikoho, komu by se nevydařil.

  • jaja 13
    jaja 13 |

    4. 9. 2006 17:55

    V Brně se dá koupit grahamová mouka v Delvitě a také ve zdravé výživě, jak je to v jiných městech nevím, ale jediné, co asi pomůže je hledat. Když jsem si koupila pekárnu na chleba, obcházela jsem různé obchody a hledala, jaké druhy mouky, semínek a jiných ingrediencí se tam dají koupit. Takže dneska už vím kam mám pro co jít, ale nebylo to vůbec jednoduché.

  • Lenka S
    Lenka S |

    4. 9. 2006 17:36

    Paní Bednářová, zpomalte! Všechny vaše chleby jsou skvělé, ale nestačím je péct tak rychle, jak je sem přidáváte :). Tento asi nevyzkouším, protože nemůžu nikde sehnat grahamovou mouku. Kde ji, prosím vás, kupujete?

Abecední seznam: