Jemný toastový chléb s kurkumou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g smetanový jogurt
    • 150
      ml mléko plnotučné
    • 1
      ks vejce
    • 0,5
      lžička kurkuma
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 20
      g droždí
    • 330
      g mouka hladká napůl s polohrubou
    • 1
      špetka sůl
    • olej na vymazání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve v míse nebo v kotlíku robotu promíchejte tekuté suroviny s rozdrobeným droždím, kurkumou a cukrem. Do mísy přisypejte nebo ještě lépe prosejte obě mouky se solí a prohněťte jen tak, aby se těsto spojilo. Těsto přendejte do mísy vytřené olejem a nechte kynout asi 1 hodinu v pokojové teplotě.

RADA: Jak na kynuté těsto?

2
Vykynuté těsto vyklopte na dobře pomoučenou plochu a vytvarujte oválný bochník. Vložte ho do vymazané formy a nechte kynout, dokud nezačne vystupovat asi 1 až 2 cm nad okraj.

RADA: Domácí pečivo jako z pekárny

3
Nyní začněte rozehřívat troubu na 250 °C a za přibližně 10 minut do ní chleba vložte. Po 10 minutách snižte teplotu na 220 °C a po dalších 10 minutách na 200 °C. Dohromady pečte chleba 45 minut, poté ho vyklopte a nechte vychladnout.

RADA: 5 tipů k pečení sladkého i slaného!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: