Vepřová pečeně se špenátem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 1 1/4 hodiny. Občas podlijeme. Citron omyjeme horkou vodou a dosucha otřeme. Kúru oloupeme škrabkou na proužky a odložíme. Šťávu vymačkáme a smísíme s 2 lžícemi oleje. Oloupeme česnek, nakrájíme jej na tenké plátky a spolu s proužky citronu vložíme do citronového oleje, kterým pak podlijeme maso (asi po hodině pečení). Špenát očistíme a propereme. Malé cibulky oloupeme, přepůlíme a opečeme na zbylém oleji. Přidáme neokapaný špenát a dusíme. Rajčata omyjeme, očistíme a rozkrájíme na kousky. Vmícháme je do špenátu, prohřejeme a ochutíme. Měkké maso vyjmeme, výpek procedíme a doplníme vodou na 1/2 l tekutiny. Přivedeme k varu. Solamyl utřeme ve smetaně, vmícháme do výpeku, krátce povaříme, osolíme a opepříme. Na míse upravíme pečeni se špenátem a ozdobíme plátky citronu. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    26. 2. 2010 14:12

    dobré i s br.knedlíkem

  • Zuzanka a
    Zuzanka a |

    8. 11. 2004 17:31

    Tak tento recept jsem vyzkoušela, sice bez solamylu, protože s ním nemám zatím moc zkušeností, ale i tak to bylo výborný!!!

Další doporučené recepty: