Toskánské čatní

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: jarmiljarmil

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks červená cibule
    • 50
      g třtinový cukr
    • 20
      ml červený vinný ocet
    • 30
      ml balzamikový ocet
    • 20
      ml voda
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce olej
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžička hořčičné semínko
    • 20
      g zázvor nastrouhaný
    • 4
      ks sušená rajčata
    • 1
      ks chilli papričky
    • 1
      snítka rozmarýn
    • pepř mletý
    • sůl
    • mandle pražené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme celý česnek a necháme v oleji pár minut rozvonět, pak vyndáme.
2
Do česnekového oleje přidáme cibulku nakrájenou na jemné proužky a cukr a 15 minut necháme karamelizovat. Do směsi postupně přidáme vinný ocet, balzamikový ocet a zalijeme trochou vody. Vaříme dalších 10 minut, přidáme čerstvý zázvor podle chuti chilli, pepř, sůl, hořčičné semínko, pár snítek rozmarýnu a 2 sušená rajčata. Zbylá rajčata můžeme použít na ozdobu.
3
Toskánské čatní nejlépe chutná s hermelínem, praženými mandlemi a vínem Cabernet Sauvignon.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: