Pečené smetanové řízky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g maso na řízky : vepřové, drůbeží - cca
    • sůl
    • mletá sladká paprika
    • 200
      g zakysaná smetana tučná
    • 1
      ks cibule jemně krájená
    • 3
      stroužek česnek nastrouhaný
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • olej
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na plátky, naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se při pečení nekroutilo, osolíme, poprášíme paprikou a obalíme ve smetanové směsi.
2
Smetanová směs: dohladka vymícháme smetanu s vejcem a Solamylem, poté vmícháme i jemně pokrájenou cibuli s nastrouhaným česnekem.
3
Řízky ve směsi necháme odležet 24 hodin, pak je jeden po druhém naskládáme na olejem pomaštěný pečící papír a pár kapek oleje dáme i na řízky. Pokud nám zbude trochu směsi v misce, rozdělíme ji na řízky.
4
V předehřáté troubě na 190 °C pečeme doměkka a dorůžova, obracení není nutné.
5
Podáváme s bramborovou přílohou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • sumak
    sumak |

    16. 2. 2016 00:49

    Moc dobré,šťavnaté,ďakujem za recept.

  • Iveta
    Iveta |

    16. 2. 2016 00:45

    Robila som cez vikend.Mäso bolo šťavnaté,výborné,ďakujem za recept.