Smetanové kuře pečené (nejen) s bramborem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře naporcované, nebo díly pro 4 osoby
    • 250
      g uzené maso plec, karé..., cca 200 -
    • brambory pro 4 osoby
    • máslo nebo olej
    • 1
      ks cibule větší
    • 4
      stroužek česnek 3 -4
    • 1
      snítka rozmarýn nebo tymián
    • sůl
    • 250
      ml smetana ke šlehání nebo na vaření
    • jíška nebo solamyl - není nutné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře rozporcujeme na menší díly, sundáme kůži (tentokrát nám nepůjde o křupavou kůrčičku), opláchneme, necháme okapat a osolíme (pozor na slanost uzeného masa).

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

2
Do pekáčku vymazaného máslem nebo olejem nasypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek a na ně naskládáme připravené kuřecí maso, které obsypeme na nudličky nebo kostičky pokrájeným uzeným masem.
3
Do pekáčku vložíme oloupané brambory pokrájené na větší kusy, nové brambory nemusíme loupat, můžeme je jen dobře omýt, menší vložit do pekáče celé nebo přepůlené větší. Přidáme lístky nebo snítku rozmarýnu či tymiánu, přilijeme smetanu, mírně osolíme brambory, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů cca na hodinku.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
Během pečení zkontrolujeme, jeli třeba, podlijeme vodou nebo mlékem.
5
Kdo chce více omáčky, může ke konci pečení přilít do pekáčku trošku vody, ve které jsme promíchali maličko solamylu nebo v pekáčku naředit smetanový sos vodou (mlékem) a přidat trošičku jíšky. Vše necháme ještě v troubě krátce provařit (probublat). Vyndáme snítku bylinek a můžeme podávat. Jako obměnu můžeme k masu přidat i sušené nebo spařené pokrájené houby.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: