Houbovo-smetanová krkovička

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks plátky krkovičky bez kosti - libové
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule velká, nebo dvě střední
    • olej nebo sádlo či jemně pokrájený špek
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • rozmarýn - snítka
    • snítka tymiánu
    • 500
      ml vývar cca
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g čerstvé houby nebo mražené, cca
    • jíška nebo hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátka krkovice naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme. Cibuli smažíme lehce dozlatova. Přidáme plátky krkovičky a také osmažíme po obou stranách dozlatova. Pak přisypeme nasekaný česnek, snítky bylinek (můžeme použít i majoránku), houby, které jsme si pokrájeli, krátce spařili ve vroucí vodě a scedili. Vše zalijeme vývarem, zaklopíme a dusíme zvolna do změknutí masa. Pak přilijeme smetanu, případně i trochu vývaru dle potřeby, dosolíme a dokořeníme dle chuti, zahustíme jíškou či hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody a krátce provaříme.
2
Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami, noky...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dušková
    Dušková |

    19. 12. 2016 15:04

    Byl to moc dobrý oběd :))

  • Stáňa Jurečková
    Stáňa Jurečková |

    3. 11. 2016 19:08

    Skvělý recept. Děkuji.

  • Renáta
    Renáta |

    22. 10. 2016 16:40

    Byl to vynikající oběd. Mooc jsme si pochutnali :-)

  • Eva Pokorná
    Eva Pokorná |

    27. 9. 2016 14:02

    Děkuji za výborný recept. Oběd byl vynikající.

  • recepty73
    recepty73 |

    26. 8. 2016 10:26

    ...když už jste tak pohotoví s hodnocením, napište alespoň komentář o tom, jak se vám to (ne)povedlo...