Houbovník z Pojizeří

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g žemle
    • 50
      g sušené houby
    • 50
      g škvarky
    • 50
      g sádlo
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 0,5
      l mléko
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička mletý kmín
    • tuk
    • 250
      g anglická slanina (není nutné)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kousky žemlí ponoříme do části mléka, houby namočíme, pokrájíme, podusíme na sádle a necháme vystydnout. Změklé žemle smícháme s vejci, škvarky, mlékem a houbami, okořeníme česnekem, majoránkou, kmínem, pepřem, solí a promícháme. Nandáme do vymazaného pekáčku a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.
2
* Pro milovníky masa: do hubníku přikrájejte 25 dkg uzené slaniny (Vahalku, anglickou...).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Linda
    Linda |

    24. 8. 2016 15:25

    Skvělý jídlo. Se salátem sokonalý.

  • Hanka
    Hanka |

    27. 8. 2014 17:59

    Je výborný. Děláme ho i na štědrý den místo černého kuby. :-)

  • Kačí
    Kačí |

    15. 9. 2012 10:33

    Výborné.Miluji ho od malička a moje děti teď taky:) Nejlepší pokrm z hub:)

  • 6622
    6622 |

    30. 12. 2011 10:51

    Zkoušela jsem to a lepší houbovník jsem nejedla,bravo ;-) 8-) :-P

  • ewyll
    ewyll |

    26. 7. 2011 22:24

    Tohle mě naučila mamča a ta to znala od babči. Je to výborné jídlo třeba s okurkovým salátem :-P ;-)

  • Táda
    Táda |

    23. 6. 2011 09:53

    moc dobré