Houboví vrabci

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřové maso - vepřový ořez z plece, bůčku... cca
    • 180
      g cibule cca
    • 180
      g čerstvé houby nebo mražené, cca
    • 5
      stroužek česnek cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián lze přidat i rozmarýn nebo majoránku
    • solamyl (bramborový škrob) - nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokrájené vepřové maso nebo vepřový výřez osolíme, opepříme, dochutíme bylinkami dle chuti a v zapékací míse či pekáčku ho smícháme s pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem (nešetříme) a pokrájenými spařenými lesními houbami (můžou být i rozmrazené). Podlijeme troškou vody, zaklopíme a v předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme cca 50 minut. Pak odkryjeme, promícháme, případně dle potřeby podléváme a dopékáme dozlatova a doměkka.
2
Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo bramborovými noky. Na talíř můžeme přidat i kopeček kysaného zelí.
3
Pokud chceme více sosu a vrabce podávat například i s houskovým knedlíkem, zaprášíme hotové pečené maso troškou solamylu, vše promícháme, přilijeme ještě trochu vody nebo vývaru a necháme v troubě ještě krátce zapéct, aby se nám solamyl "provařil".

Komentáře k receptu

  • Milena
    Milena |

    27. 2. 2017 12:00

    Nemám co bych vytkla, bylo to výborné.

 
 

Další doporučené recepty: