Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 17
doba přípravy: 100 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks cibule
    • sůl
    • 5
      stroužek česnek jemně nastrouhaný
    • 3
      snítka tymián čerstvý nebo sušený (1,5 lžičky)
    • 3
      lžička zázvor jemně nastrouhaný
    • 1,5
      kg vepřový bůček nebo odřezky od plecka...
    • 1
      lžička drcený kmín nebo celý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na kostky, které osolíme, dáme do mísy a přidáme nasekaný nebo nastrouhaný česnek, nastrouhaný zázvor, kmín, tymián a dobře promícháme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Maso necháme alespoň hodinu proležet. Pak ho přendáme do pekáče s pokrájenými cibulemi, podlijeme vodou, zaklopíme a pečeme cca 1,5 hodiny na 180 stupňů. Občas promícháme a podlijeme. Pak odklopíme a dopečeme dozlatova.
3
Podáváme s bramborovým, houskovým, česnekovo-bramborovým knedlíkem nebo s bramborem, gnocchi nebo chlebem. Přidat k masu na talíř můžeme i zelí nebo špenát.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Sůl Tymián Vepřový bůček Zázvor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Leunam
    Leunam |

    29. 3. 2017 08:16

    Doporučuji !

  • Julie Komedová
    Julie Komedová |

    2. 6. 2016 10:59

    Opravdu vynikající! Kdyby šla se slovem přenést i vůně, každý by chtěl určitě aspoň ochutnat.

  • Vlasta
    Vlasta |

    27. 1. 2016 13:53

    Tohle doporučuji všem masožravcům kdo rádi knedlo vepřo, vrabce a tak. Je to fantastické!

  • Andrea
    Andrea |

    17. 2. 2015 06:37

    Dávala jsem všechno podle postupu a brabčici byly výborný :-* :-D

  • Nina
    Nina |

    30. 6. 2014 12:30

    Výpečky jsem pekla v neděli a k nim jsem udělala hrnkové knedlíky, byla to neskutečná bašta a chlapi si jen lebedili. Děkuji.