Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřový bůček nebo odřezky od plecka...
    • sůl
    • drcený kmín nebo celý
    • česnek
    • zázvor jemně nastrouhaný
    • tymián čerstvý nebo sušený
    • cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso (cca 1,5 kg) pokrájíme na kostky, které osolíme, dáme do mísy a přidáme nasekaný nebo nastrouhaný česnek (4-5 stroužků), nastrouhaný zázvor (3 lžičky), kmín (1 lžičku), tymián (sušeného 1,5 lžičky) a dobře promícháme.
2
Maso necháme alespoň hodinu proležet. Pak ho přendáme do pekáče s 2-3 většími pokrájenými cibulemi, podlijeme vodou, zaklopíme a pečeme cca 1,5 hodiny na 180 stupňů.
3
Občas promícháme a podlijeme. Pak odklopíme a dopečeme dozlatova.
4
Podáváme s bramborovým, houskovým, česnekovo-bramborovým knedlíkem nebo s bramborem, gnocchi nebo chlebem. Přidat k masu na talíř můžeme i zelí nebo špenát.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Leunam
    Leunam |

    29. 3. 2017 08:16

    Doporučuji !

  • Julie Komedová
    Julie Komedová |

    2. 6. 2016 10:59

    Opravdu vynikající! Kdyby šla se slovem přenést i vůně, každý by chtěl určitě aspoň ochutnat.

  • Vlasta
    Vlasta |

    27. 1. 2016 13:53

    Tohle doporučuji všem masožravcům kdo rádi knedlo vepřo, vrabce a tak. Je to fantastické!

  • Andrea
    Andrea |

    17. 2. 2015 06:37

    Dávala jsem všechno podle postupu a brabčici byly výborný :-* :-D

  • Nina
    Nina |

    30. 6. 2014 12:30

    Výpečky jsem pekla v neděli a k nim jsem udělala hrnkové knedlíky, byla to neskutečná bašta a chlapi si jen lebedili. Děkuji.