Bůčková roláda v alobalu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg mleté maso
    • 1
      lžíce vegeta
    • 0,5
      lžička sůl
    • 1
      dl mléko
  • Nádivka
    • 3
      ks vejce smažená na cibulce
    • párky nakrájené
    • hrášek
    • kapie
    • tvrdý sýr na kostičky
    • houby
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1/2 kg mletého masa, 1 lžíce vegeky, 1/2 lžičky soli, 1 dcl mléka - vše smíchat a nechat v lednici do druhého dne uležet.
2
Na mokrý igelit rozetřít maso, na to náplň a pomalu pomocí stěrky udělat roládu a přesunout z igelitu na alobal, který je vymaštěný.
3
Do alobalu přidáme masox rozdrobený a uzavřeme alobal do tvaru gondoly (rohy zatočit nahoru). Přendat na plech, podlít vodou a pečeme asi 1 hodinu.
4
Je to recept podle herce Dočolomanského a já ho dělám asi 15 roků.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pajaj
    Pajaj |

    20. 8. 2012 12:42

    Nooo, ale chtělo by to ještě foto vybalené rolády z alobalu. Takhle je to. . . jaksi. . . polovičatý. Nakonec ani nevím, jestli se povedla Vám! :-D

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    4. 1. 2011 22:45

    Děkuji za radu moc. :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    3. 1. 2011 15:08

    ...můžete si udělat ze všeho ,,smaženici,, ,nebo na smažená vejce naskládat párek,kápii,... a např.žampiony(je vcelku jedno v jakém stavu ;-) ).

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    3. 1. 2011 14:25

    prosím vás můžete mi říct jestli ty houby taky osmažit? a kolik asi by jich mnělo být?a co ty párky?syrové? =-O jinak to asi bude moc dobré si myslím.

  • suzi.ak
    suzi.ak |

    21. 11. 2010 19:24

    Já jsem alobal lehce potřela olejem a balila na něm. Neumím si představit, že bych to celé měla nějak přesouvat. Měla jsem problém i v tom alobalu s tím pohnout směr pekáč 8-) Ale bylo to vynikající, jen se po ní zaprášilo!

  • Lucie-Trpkosova
    Lucie-Trpkosova |

    29. 10. 2010 11:19

    Opravila jsem recept, aby to bylo jasnější.

  • Ladia
    Ladia |

    29. 10. 2010 11:10

    Já to brala podle toho, jak je to napsáno :-P :-P

  • Jarka
    Jarka |

    29. 10. 2010 09:28

    Nechá se uležet jen hotová roláda do druhého dne a ne mléko - je to jen u mléka připsáno a vy jste to nesprávně pochopila... :-D

  • Ladia
    Ladia |

    29. 10. 2010 08:26

    Můžu se zeptat proč se má mléko nechávat uležet v lednici do druhého dne? :-\

  • recepty73
    recepty73 |

    28. 10. 2010 21:21

    Hezky barevná...dělám rovnou na alobalu.Je zbytečné přendavat...

  • Pavla Pavlovičová
    Pavla Pavlovičová |

    22. 3. 2009 12:09

    Dneska jsem roládu dělala k obědu. Pekla jsem rovnou v pekáčku jak píše paní Miroslava.. Velice se povedla.Dávám velikou jedničku. Pavla

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    18. 11. 2008 12:21

    Zdenko, určitě by to šlo hned na alobalu. Já jsem nedávno pekla plněnou sekanou (ve tvaru ježka) a dělala jsem ji přímo na pekáčku na kterém jsem ji pekla - nejdříve polovinu mletého masa, pak náplň - já jsem dávala uvařené vejce a párek a červ. steril. papriku, na to zbytek ml. masa a mokrou rukou vytvarovala. Podlila vodou a dala péci.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    15. 11. 2008 21:20

    Tak mě napadlo,proč to nedělat rovnou na alobalu a pracně přendávat?Nešlo by to?

  • varecka varecka
    varecka varecka |

    15. 11. 2008 20:38

    jako nápad je to dobré, ale vadí mi tam vegeta, to je jen sůl a něco nedefinovatelného, určitě bych tam nedal jen vegetu jako hlavní kořeni - pokud ale v názvu neeeení překlep a vegeka je nějaké speciální koření, pak se omlouvám, to neznám a prosím o vysvětlení, co to je