Tříbarevný tvarohový koláč

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Tmavé těsto
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 150
      g hera
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce kakao 2-3
    • 0,5
      ks prášek do pečiva
  • Světlé těsto
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr krupice
    • 3
      ks vejce
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
    • 5
      lžíce voda
    • tuk
  • Krém
    • 3
      balení měkký tvaroh (kostka)
    • 3
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z výše uvedených ingrediencí uhněteme tmavé těsto, vyválíme a položíme na hodně vymazaný nevysypaný plech.
2
Na tmavé těsto nalijeme tvaroh smíchaný s vejci a cukrem, případně trošku zředěný mlékem. Na tvaroh nalijeme světlé těsto.
3
Světlé těsto připravíme takto: vejce lehce vyšleháme s cukrem, přidáme 5 lžic studené vody, olej a mouku s práškem.
4
Pečeme mírně asi 3/4 hodiny.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zdeňka s.
    zdeňka s. |

    8. 2. 2015 12:54

    Peču na 180 stupňú a do tvarohu přidávám pudinkový prášek,není pak tak mokrý .Unás je to už léta oblíbený koláč.

  • Romana
    Romana |

    7. 2. 2015 19:44

    Není to tvarohem, ale tím, že koláč přikryjete a pak je vršek mokrý. Koláč nepřikrývat!

  • frak
    frak |

    7. 2. 2015 18:43

    %Rekl bych, že používáte moc naředěný tvaroh." Méně toho mléka, děvče, méně mléka", chtělo by se mi říci jako p. Sovák coby Tonda Skopec ve filmu Světáci, Ten tvaroh nemusí být v moc tekuté, stavu... Jenomže Tonda Skopec nemluvil o mléku a tvarohu , ale o maltě a vodě.. ;-) ;-)

  • Veronika
    Veronika |

    29. 1. 2015 10:32

    na kolik stupnů pečete?

  • Veronika
    Veronika |

    29. 1. 2015 10:32

    na kolik stupnů pečete?

  • iv
    iv |

    15. 8. 2014 07:27

    mám ten samý problém, vrchní těsto po upečení klesá

  • jiřka
    jiřka |

    13. 6. 2014 16:53

    ahoj, u tohoto koláče mám problém, že vrchní těsto zvlhne od tvarohu a je takové blemtavé.nemáte někdo tip jak se tomuto vyhnout?

  • Anne
    Anne |

    29. 4. 2012 12:00

    Výborný recept!

  • lenda
    lenda |

    28. 4. 2012 14:10

    upečeno,výborný děkujem ;-)

  • mirka bacikova
    mirka bacikova |

    26. 4. 2012 14:29

    Je fakt super,pekla jsem ho 2krát za sebou.Děkuji za recejpt

  • recepty73
    recepty73 |

    26. 10. 2010 14:37

    :-D ...ani jedno-mentoska :-( a já vrátím školné :-D ;-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    26. 10. 2010 14:11

    Jirko - Petr nebo Pavel?????? :-D :-D :-D

  • recepty73
    recepty73 |

    26. 10. 2010 06:41

    Pro Petra :-$ :'( , pro Ladu-:-D :-D :-D

  • Ladia
    Ladia |

    25. 10. 2010 21:32

    :Recept na Hummus najdete zde: http://www.recepty.cz/recept/hummus-7750 :-P

  • Pavel Běhal
    Pavel Běhal |

    25. 10. 2010 20:01

    HUMUS

  • recepty73
    recepty73 |

    19. 10. 2010 16:14

    1*

  • Jirka Kotek
    Jirka Kotek |

    5. 6. 2009 22:57

    Výborné, rychlé, jednoduché:-)

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    9. 11. 2007 12:26

    Výborný! Dávám 1

  • Zuzana
    Zuzana |

    7. 11. 2007 09:27

    Na tento koláč si pamatuju z dětství, pekla ho maminka a byl moc dobrý a krásně vypadal na řezu. Jsem ráda, že se tady objevil, hned ho upeču.

  • Laďka
    Laďka |

    23. 6. 2007 10:51

    Taky tento koláč peču moc ráda, je výborný. Jen mu říkáme Noc a den. Je krásně vláčný a buchta s tvarohem prostě nemá chybu.

  • Scully
    Scully |

    24. 4. 2007 12:56

    Tento koláč u nás opravdu úspěšně mizí, doporučuji!!! Není suchý jako bábovka. Tvaroh po upečení nevytéká, nechte ho povychladnout a krájí se krásně jako jakýkoli jiný koláč.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    19. 4. 2007 14:49

    Recept znám, je to dost syté, ale dobré

  • Josef
    Josef |

    19. 4. 2007 09:47

    Věro, použijte plech s vyššími okraji a tmavé těsto nemusíte dávat na boky(asi by to ani množstevně nevyšlo).Nejvíce ¨při pečení"vyskočí" vrchní piškotové těsto.Po upečení nožem jemně oddělíte koláč od boků plechu.

  • Věra
    Věra |

    19. 4. 2007 09:38

    To tmavé těsto dáváme i na boky plechu? /aby nevytekl tvaroh/?

  • Josef
    Josef |

    18. 4. 2007 23:52

    Výborný recept, přestože se zdá složitý je to vcelku rychlé a dobré.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: