Borůvkový koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: jarmiljarmil

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 10
      ks sušenky máslové celozrnné
    • 60
      g kokosový olej
    • 1
      lžíce cukr krystal
  • Krém
    • 500
      g krémový tvaroh Skyr Kapucín natur
    • 250
      ml smetana
    • 50
      g med
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 3
      plátek želatina
  • Poleva
    • 4
      lžíce borůvkový džem
    • 100
      g borůvky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozdrtíme nahrubo sušenky a smícháme je s kokosovým olejem.
2
Dortovou formu (22 cm) vyložíme pečícím papírem (nebo použijeme nepřilnavou silikonovou formu) a rukama vymačkáme směs rovnoměrně po dně. Formu dáme do mrazáku.
3
Želatinu dáme s předstihem do studené vody.
4
Dále do misky dáme Skyr, med, dřeň z vanilky a dobře vše promícháme.
5
Želatinu přendáme do malého hrnce a na mírném ohni ji mícháme, dokud se nerozpustí. Pozor, nesmí vařit, jinak ztratí želírovací schopnosti!
6
Poté želatinu dáme z plotny a necháme ji mírně zchladnout. Vmícháme ji do malého množství Skyr krému a poté přidáme jeho zbytek. Díky tomuto postupu v krému nebudou hrudky.
7
Ušleháme smetanu do hladké pěny a smícháme ji s vyrobeným krémem.
8
Vyndáme z mrazáku formu s korpusem a nalejeme do ní Skyr krém.
9
Poté celý dortík umístíme do ledničky minimálně na čtyři hodiny.
10
Po vychlazení dezertu servírujeme jeho kousky na talířek, potřeme je borůvkovým džemem a posypeme čerstvými borůvkami.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.