Borůvkový koláč IV.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: srammi

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 125
      ml mléko
    • 1
      vejce
    • 3
      lžíce cukr 2-3
    • 10
      g droždí
    • sůl
    • 1
      lžíce tuk
  • Ovoce
    • 1
      l borůvky nebo jiné ovoce dle chuti
    • strouhanka Trocha - Strouhanku můžeme nahradit strouhaným perníkem nebo rozdrobenými piškoty, které nám poslouž
  • Drobenka
    • 150
      g hrubá mouka
    • 100
      g cukr
    • 100
      g hera
    • kokos mletý - nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Těsto:** všechny suroviny smícháme vařečkou s teplým (ne HORKÝM) mlékem, nezaděláváme kvásek, výsledek má konzistenci hustšího litého těsta. Mísu přikryjeme igelitem a dáme na 30 min. kynout. Poté rozetřeme na dobře vymazaný plech (nebo vyložíme pečícím papírem) a ještě necháme 10 minut kynout. Poté poklademe ovocem, posypeme strouhankou (nutné hlavně v zimě, pokud pracujeme s mraženým ovocem), aby se borůvky neroztékaly a nepřipalovaly, zasypeme drobenkou a zvolna pečeme 25-30 minut.
2
POZOR na jablka či švestky je lépe dát dvojitou porci těsta.
3
Poznámka: Navrch nakonec můžeme přidat i strouhaný tvaroh
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • LucyBlack
    LucyBlack |

    14. 12. 2015 08:06

    Dobrý recept.. Sice první den, pár hodin po upečení, chutnal hodně po droždí, ale po uležení už je to dobré. S namočenýma rukama se s těstem pracuje dobře :-) Dělala jsem s malinami - doporučuji. Děkuji. :-)

  • K.K.
    K.K. |

    10. 12. 2015 19:34

    Nám taky moc chutnalo, část mouky jsem nahradila polohrubou (hladká došla), těsto jsem vypracovávala v pekárně a nějak výrazně lepivé mi nepřišlo. S namočenýma rukama nebyl problém s těstem pracovat. Těsto jsem dala pouze na poloviční plech a koláč vyšel dost vysoký - podle obrázku a množství posypky bylo asi myšleno na normální plech.

  • Jiřina
    Jiřina |

    24. 8. 2014 11:46

    Výborný recept, i když jsem se bála kynutého těsta, nic lepšího jsem zatím nevytvořila, je výborný, chválím :-) :-)

  • Lucie V
    Lucie V |

    25. 7. 2014 16:21

    výborný recept těsto je super stačí si namočit ruce když se roztahuje :-P ,místo kokosu jsem dala tvrdý tvaroh moc dobrý :-) ;-)

  • develina
    develina |

    19. 7. 2014 17:20

    Je fakt,že se s těstem hůř pracuje,ale výsledek je suprový! Dělám dost často a vždycky zmizí téměř nadzvukovou rychlostí,takže - dík za recept. :-)

  • develina
    develina |

    19. 7. 2014 17:20

    Je fakt,že se s těstem hůř pracuje,ale výsledek je suprový! Dělám dost často a vždycky zmizí téměř nadzvukovou rychlostí,takže - dík za recept. :-)

  • Petra
    Petra |

    18. 7. 2014 12:02

    Těsto bylo i po 30 minutách lepivé,nešlo s ním nic dělat, at jsem přidala co jsem přidala lepilo se k sobě a tak představa jak tohle někdo "roztírá" je nereálná....Nakonec jsem ho nechala ještě chvíli vykynout a jsou z toho perfektní české kynuté koláče .... Netuším kde se stala chyba a to jsem všechno odvážila do gramu podle receptu.... za recept i přesto velký dík,protože tak dobré kynuté těsto jsme na koláče doma ještě nejedli . :-)

  • Lemoni2314
    Lemoni2314 |

    14. 7. 2014 00:38

    Výborný, určitě upeču znovu :-)

  • Romana
    Romana |

    8. 5. 2014 13:42

    Horší těsto na zpracování jsem neviděla a to nejsem začátečnice.

  • Misa
    Misa |

    1. 8. 2013 07:42

    Perfektni kolac, vyborny! Urcite udelam znovu.

  • Katjan
    Katjan |

    17. 7. 2013 15:13

    Díky moc za tenhle recept - je to jednoduché, rychlé a ukrutánsky dobré!!! A není přeslazený - nemusela jsem ani, jako obvykle, snižovat množství cukru na polovinu, opravdu velmi, velmi chutné, celá rodina má modré tesáky.

  • RauM
    RauM |

    10. 1. 2012 13:51

    můj původní recept pod starým přihlášením si musím pochválit i teď

Další doporučené recepty: