Nepečený cheesecake s omáčkou z čerstvých borůvek

moje hodnocení: 0

2.8

hodnotilo: 12
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: 14 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Micatone

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 70
      g máslo
  • Krém
    • 200
      g moučkový cukr
    • 500
      ml šlehačka
    • 15
      g želatina
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 350
      g krémový tvaroh
  • Omáčka
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 140
      g borůvky
    • 50
      g hnědý cukr
    • 200
      g digestive sušenky ovesné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušenky rozdrťte a vmíchejte do rozpuštěného másla. Směs namačkejte do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem a dejte chladit do lednice. Dle chuti můžete sušenkový základ obohatit o rozdrcené lískové oříšky.
2
Smíchejte tvaroh (případně mascarpone) s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou. Opatrně vmíchejte ušlehanou šlehačku a potom želatinu. Tuto směs nalijte na ztuhlý sušenkový základ a dejte nejméně na 3 hodiny chladit do lednice.

RADA: Lahodný cheesecake jen ze tří ingrediencí

3
Servírujte s čerstvými borůvkami. Před podáváním můžete dort ještě přelít borůvkovou omáčkou (140 g borůvek rozmixujte s 50 g přírodního cukru a lžící citrónové šťávy, aby byla hladká, protřete sítem) nebo s malinovou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • majlika3
    majlika3 |

    26. 5. 2017 14:26

    Výborný, ja buď dávám 2 sáčky uvařené želatiny ( a zašlehám jí do krému), nebo dávám jeden ztužovač za studena.

  • renča
    renča |

    27. 4. 2017 22:01

    Jak se ma zpracovat ta zelatina? Ma se uvarit ve vode jen primichat suchy prasek?

  • hadravovaa
    hadravovaa |

    14. 3. 2017 15:33

    chybí jeden dost důležitý detail - průměr dortové formy