Rýžové placky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g rýže kulatá
    • 1
      l mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 150
      g cukr krystal
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g hladká mouka
    • 50
      g strouhanka
    • 1
      dl slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži uvaříme v mléce se špetkou soli na velmi hustou kaši. Vmícháme cukr a vanilkový cukr a horkou kaši navrstvíme na mokrou desku do výšky 1 cm. Necháme vychladnout. Z vychladnuté rýže sklenicí vykrajujeme kolečka s průměrem asi 5 cm. Každé kolečko obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a smažíme na oleji.
2
Podáváme s kompotem. Nejlepší je švestkový.
Kategorie: Rýže

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    23. 9. 2005 06:54

    Mlieka je treba toľko, aby tá kaša bola hustá. Asi tak 9 dl - 1 liter. Nie každá ryža je rovnaká. Uvidíte pri varení ako to hustene. Ja varím ryžu s mliekom v mliekovom hrnci, vtedy sa nemôže pripáliť a hustne síce pomalšie, ale tým pádom sa v prípade potreby dá dosypať. Kolieska po vypražení môžete ešte posypať škoricou.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 9. 2005 18:56

    kolik asi toho mléka?

Další doporučené recepty: