• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Jednoduchý jahodový koláč
    Napište svůj komentář k receptu

    Jednoduchý jahodový koláč

    autor: J.Tereza
    0.0
    moje hodnoceni
    3.9
    hodnotilo: 8
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jednoduchý jahodový koláč
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 4
        žloutek
      • 3
        lžíce moučkový cukr
      • 150
        g tuk
      • 300
        g hrubá mouka
      • 20
        g droždí
      • 1
        dl mléko
      • jahody k pokladení
    • Sníh
      • 4
        bílek
      • 250
        g moučkový cukr Přidávat až po ušlehání sněhu

    Postup přípravy receptu

    1
    Žloutky, cukr a tuk vymícháme, přidáme mouku a v teplém mléce nabobtnané droždí. Promísíme a rozetřeme na vymazaný plech.
    2
    Na těsto klademe jahody, přičemž mezi nimi necháváme malé mezery. Trochu posypeme jahody cukrem a necháme na teplejším místě stát asi 1 hodinu.
    3
    Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr a ušleháme tuhou pěnu, kterou rozetřeme na jahody. Pečeme v mírně teplé troubě asi 45 minut.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jednoduchý jahodový koláč II.

    Jednoduchý jahodový koláč II.

    Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou

    Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou

    Jahodový koláč

    Jahodový koláč

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • cioccolatino
      cioccolatino | 23. 4. 2011 21:53

      Dobry den, kolac bych chtela zitra vyzkouset, jen nemam cerstve drozdi a zitra je vsude zavreno. Muzu pouzit i susene drozdi? A kdyz ano, tak taky jenom nechat v teplem mlece vykynout? Dekuji za odpoved

    • Lucie Ašványiová
      Lucie Ašványiová | 20. 6. 2009 16:20

      Fakt klobouk dolů. Výborný koláč !!!!! Chutnal i těm, co sladké nemusí :))))

    • Petra Seibertová
      Petra Seibertová | 3. 8. 2008 11:02

      Tenhle koláč jsem pekla už 2x,jednou podle receptu,podruhé s polohrubou moukou,protože hrubá došla a musím říct,že ten druhý byl mnohem lepší,těsto bylo vyšší,nadýchanější.Podruhé jsem zkoušela broskve,myslím,že lze použít jakékoliv ovoce,koláč je fakt moc dobrý. Pro majitelky domácích pekáren,těsto jsem dělala v pekárně,protože jsem neměla čas se s tím crcat,nechala jsem ho tam i vykynout a pak je dala na plech a upekla.Dokonce koláč pochválil i manžel,který moc buchtový není.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 31. 7. 2008 19:13

      Pani Mária, od kysnutého cesta nemôžete očakávať, že sa bude rozplývať ako piškótové cesto. Je medzi dosť podstatný rozdiel, však ?

    • Marie Scuriková
      Marie Scuriková | 31. 7. 2008 18:53

      Tak nám tento koláč nechutnal,ale každý máme jiné chutě.Není na něm dobré to kynuté těsto.Já dělám taky jahodový koláč a ten se na jazyku jen rozplyne.Upeču piškotové těsto,ještě horké ho potřu nějakou červenou marmeládou,nakladu na něj hodně jahod,navrch dám sníh a posypu posekanými ořechy a vanilk.cukrem.Pak to hned dám zpět do trouby zapéct.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 6. 7. 2008 05:50

      Ivanka, pozrite si na ríbezle koláč pod názvom Rybízový koláč IV, ktorý som dávnejšie vložila. Ten je na ríbezle veľmi dobrý.

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 5. 7. 2008 20:00

      Díky za radu. Příště udělám tužší těsto. Až bude zralý rybíz, ráda bych koláč vyzkoušela s ním. Doufám, vže bude taky tak dobrý, jako jahodový. Zdravím a přeji pěkný večer. Ivana

    • Tereza J.
      Tereza J. | 5. 7. 2008 19:54

      Ivanka, nabudúce urobte cesto takej hustoty aby nebolo príliš riedke. Ono chyba nebude vo vás, skôr v múke. Mám skúsenosť, že slovenská polohrubá je iná ako česká, rovnako aj hladká a hrubá.

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 5. 7. 2008 18:56

      Koláč mi chutnal. Jen nevím, jestli jsem neudělala nějakou chybu s těstem. Měla jsem ho řidší, sice to na plechu pěkně nakynulo, ale bylo takové hodně pórovaté (spíš samá "díra"). Myslela jsem si, že kynutá těsta jsou taková tužší, hutnější. Myslíte, paní Terezko, že příště mám raději dát méně mléka nebo je chybka jinde? Díky za odpověď.

    • Lada Kratochvílová
      Lada Kratochvílová | 10. 5. 2008 18:46

      výborný ! Už je v oblíbených receptech

    • Jitka
      Jitka | 8. 7. 2007 23:04

      Je to mňamka musela jsem svoje chlapce odehnat od pekáče, aby mi zbyl kousek k odpolední kávě

    • Veronika Matoušková
      Veronika Matoušková | 14. 6. 2007 17:14

      Diky za radu, Terezo, příště to tak udělám. Byla jsem z toho taková nějaká rozčarovaná, že mě nějaké alternativní řešení vůbec nenapadlo. ale příště budu chytřejší :-)

    • Tereza -
      Tereza - | 13. 6. 2007 13:44

      Veronika, treba piecť pri miernej teplote. Ak ste mali sneh spálený a cesto surové, to znamená, že ste piekli pri vysokej teplote. Ak chcete piecž v remoske, potom pečte koláč bez snehu, asi na 80% upečte, až potom dajte sneh a dopečte. V remoske nemôžete teplotu nastavovať. A ešte jedna rada, v takom prípade ste mohli sneh zhodiť dole, koláč dopiecť a poliať polevou, prípadne pocukrovať alebo hodiť nový sneh. Tých jahôdiek bolo ozaj škoda. Nevadí, druhýkrát sa to podarí:)))

    • Veronika Matoušková
      Veronika Matoušková | 13. 6. 2007 06:52

      Vyhodila jsem ho aniž bychom ho ochutnali. Sněhová čepice byla spálená, a těsto syrový. Asi bych měla zdůraznit že jsem ho pekla v remosce, a asi nestačí ho péct zvrchu. Mrzí mě to, těšili jsme se na něj a dala jsem tam jahůdek opravdu dost.... No co, až budeme mít v novém bytě konečně už i troubu, tak třeba dostane druhou šanci

    • Anonym
      Anonym | 25. 6. 2006 16:07

      Zkoušela jsem tento recept s višněmi. Chutnal opravdu dobře! Těsto bylo krásně nadýchané a vláčné.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Červen Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Droždí Hrubá mouka Jahody Mléko Moučkový cukr Tuk Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Nakládaný hermelín

    Nakládaný hermelín

    Česneková pomazánka z tvarohu

    Česneková pomazánka z tvarohu

    Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

    Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

    Dort od lenocha

    Dort od lenocha

    Autíčka k snídani

    Autíčka k snídani

    Slaný krokodýl z majonézového těsta

    Slaný krokodýl z majonézového těsta

    Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

    Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

    Bílá polévka z hlívy ústřičné

    Bílá polévka z hlívy ústřičné

    Třešňový dort / řez

    Třešňový dort / řez

    Doporučujeme

    30 minut
    Lehký bramborový salát

    Lehký bramborový salát

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Poslední sledované recepty

    47
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    41
    Míša řezy
    Míša řezy
    34
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    29
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb
    28
    Bramboráky
    Bramboráky

    Zajímavé články

    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…

    Sledujte nás

    AHA.cz Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    AHA.cz Vondráčková má nový objev? Herec s těžkým osudem

    Vondráčková má nový objev? Herec s těžkým osudem

    AHA.cz Deník Aha! 2.3.2021

    Deník Aha! 2.3.2021

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Ženy.cz Džíny, díky kterým budete mít nohy až do nebe. Kde je koupíte?

    Džíny, díky kterým budete mít nohy až do nebe. Kde je koupíte?

    Maminka.cz Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Reflex.cz Český covidový Kocourkov aneb Se současnými polovičatými opatřeními se lockdownu jen tak nezbavíme

    Český covidový Kocourkov aneb Se současnými polovičatými opatřeními se lockdownu jen tak nezbavíme

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Šťastný bambus: Jak ho pěstovat a věděli jste, že nepatří mezi bambusy?

    Šťastný bambus: Jak ho pěstovat a věděli jste, že nepatří mezi bambusy?

    Další doporučené recepty:

    Jednoduchý grenadýrmarš
    Jednoduchý grenadýrmarš
    Jednoduchý chleba z kvasnic
    Jednoduchý chleba z kvasnic
    Jednoduchý jablkový koláč
    Jednoduchý jablkový koláč
    Jednoduchý jahodový koláč II.
    Jednoduchý jahodový koláč II.
    Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou
    Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou
    Jednoduchý jogurtový beránek
    Jednoduchý jogurtový beránek
    • Recepty.cz
    • Jednoduchý jahodový koláč
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí