Bramborové knedlíky s vekou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vařené brambory ve slupce, oloupané, nastrouhané
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g bílá veka starší, na kostičky pokrájená
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      hrnek hrubá mouka dle potřeby, cca
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob) - není nutný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané vychladlé brambory nastrouháme do mísy, přidáme vejce, osolíme a promícháme, zasypeme pokrájenou tukovou vekou, kterou do brambor zapracujeme a dle potřeby (hustoty těsta) přidáme hrubou mouku.
2
Z těsta na pomoučněném stole vytvoříme dvě nebo tři knedlíkové šišky, které ihned dáme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Knedlíky opatrně podebereme od dna, aby se nám nepřilepily a po vyplavání na hladinu je vaříme dle tloušťky knedlíků cca 15-20 minut. Po vyndání je pokrájíme nejlépe nití a podáváme ke gulášům, omáčkám, pečenému masu se zelím nebo špenátem...
3
Pokud máme málo moučné brambory, přidáme k bramborám i solamyl, aby se nám knedlíky nerozvářely.

Komentáře k receptu

  • Kohoutová
    Kohoutová |

    12. 3. 2017 18:34

    Byly výborné. Děkuji.

  • Irena
    Irena |

    6. 4. 2016 17:26

    Vyzkoušela jsem a výsledek je super. Děkuji O:-)

  • jana
    jana |

    26. 2. 2016 20:00

    Taky přidávám starší rohlík a knedlíky nejsou tak hutné, ale nadýchané