Recept na bramborový knedlík – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Bramborové knedlíky jsou specifické tím, že mají hned tři základní varianty. Klasický přílohový knedlík v podobě válečku, který se krájí na plátky, je první možností.

Bramborové knedlíky se ale připravují i plněné slanými náplněmi. Nejznámější jsou knedlíky plněné uzeným masem se zelím. Plněné knedlíky navíc existují i ve sladké variantě, kde se navíc velmi často bramborové těsto kombinuje s tvarohovým a knedlíky se plní ovocem.

Bramborové knedlíky se vyrábí z vařených brambor, které se zapracují do těsta různého typu. Velmi podobně se připravují bramborové noky nebo gnocchi, ty jsou však malé a vařené tak, že se již dále nekrájí. Ze syrových brambor se z knedlíků připravují pouze chlupaté knedlíky.

Další podobné recepty