Bramborové knedlíky

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g brambory typu B - uvařené ve slupce a oloupané
    • 250
      g hrubá mouka + na podsypání
    • 1
      ks vejce
    • sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte dobře očištěné brambory. Slijte je a po vychladnutí je nastrouhejte na vál. Uprostřed udělejte důlek, do něj vyklepněte vejce, vsypte mouku a lžičku soli. Rukama rychle vypracujte měkké hladké těsto.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

2
Na pomoučněném válu vytvarujte z těsta koule velké asi jako tenisáky a ihned je vložte do vroucí vody. Opatrně je odlepte ode dna a vařte 15 minut.
3
Tip: Z těsta uválejte válečky a nakrájejte je na plátky, ty pak uvařte. Je to nejlepší způsob, pokud děláte knedlíky do zásoby. Navrstvěte je mezi archy pečicího papíru a zabalte fólií, pak se neslepí.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hrubá mouka Sůl Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: