Bramborové knedlíky plněné prejtem

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vařené brambory
    • hrubá mouka
    • solamyl (bramborový škrob)
    • vejce
    • sůl
    • jaternicový prejt
    • jelitový prejt
    • cibule
    • olej
    • kysané zelí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Množství záleží na počtu strávníků:
2
Oloupané vařené brambory nastrouháme najemno, slabě zaprášíme solamylem, jemně osolíme, přidáme vejce a dle potřeby přidáváme hrubou mouku. Té dáváme tolik, aby nám vzniklo středně tuhé těsto, do kterého půjdou dobře zabalit kousky prejtu.
3
Naplněné knedlíky odkládáme na pomoučněný stůl spojem dolů, pak všechny najednou naházíme do vroucí osolené vody, opatrně je vařečkou odlepíme od dna a po vyplavání krátce povaříme, cca 4-5 minut, podle tloušťky těsta. Nejlepší je, když jeden vytáhneme a vyzkoušíme, zda je vařený.
4
K hotovým knedlíkům se nejlépe hodí jako příloha kysané zelí, knedlíky je dobré posypat smaženou cibulkou.
5
Kdo nemá rád zelí, může podávat se špenátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mirka
    Mirka |

    29. 1. 2016 07:57

    Receptu jsem se trochu bála. Nemám ráda, když se neuvádí váha, protože nemám ještě moc dobrý odhad, ale tady se nedalo nic zkazit. Postupovala jsem krok za krokem podle návodu a knedlíky byly jedna báseň a manželovi jsem s nimi udělala úplné pomyšlení. Mmmmmmmmmmm :-*

  • Hanka
    Hanka |

    7. 6. 2015 09:58

    V pátek jsem vyndala z mrazničky kus prejtu a včera jsem s ním vyzkoušela naplnit knedlíky. O prejt už nikdo moc nestál, ale o knedlíky byla doslova bitva a všichni jsme si pochutnali.

  • Svatková
    Svatková |

    25. 10. 2014 15:04

    Neočekávala jsem,přiznávám,takové dobré jídlo.Děkuji.

  • Vlasta Soukupová
    Vlasta Soukupová |

    30. 12. 2013 11:46

    Nejdřív jsem se bála, protože vařit bez udaného množství mi moc nejde, ale povedlo se. Povedlo se a taky velmi chutnalo, děkuji.

  • Jaruš
    Jaruš |

    18. 4. 2013 15:03

    Vážně moc dobré :-) , knedlíky jsem naučená vařit sice v páře, ale to je detail a se zelíčkem... no prostě jsme se nacpali k prasknutí.

  • Antonie Petrová
    Antonie Petrová |

    15. 3. 2012 16:23

    Pamatuji si na dobu, kdy je dělali v naší nádražní restauraci a chtěli za ně pár kčs. To už je bohužel dávno pryč i s nádražní restaurací, občas je uvařím, jsou rychlé, levné a výborné.

  • Petáková
    Petáková |

    22. 2. 2012 11:36

    Dělala jsem už vaše prejtové placky, které nám chutnaly a tak jsem zkusila i knedlíky a znova musím recept pochválit, se zelím jsou super.

  • recepty73
    recepty73 |

    15. 2. 2012 20:36

    ...s hodnocením si taky kdosi pospíšil :-|

  • recepty73
    recepty73 |

    15. 2. 2012 20:34

    ...do kuchyně :-D

  • Jaroslava P.
    Jaroslava P. |

    13. 2. 2012 20:50

    Výborné a prosté! Kam na ty nápady chodíte?

Další doporučené recepty: