• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Zavařená kapie
    Napište svůj komentář k receptu

    Zavařená kapie

    autor: J.Tereza
    0.0
    moje hodnoceni
    4.2
    hodnotilo: 11
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Zavařená kapie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • kapie nebo silné červené papriky
      • olej
      • deko nebo jiný nakladač

    Postup přípravy receptu

    1
    Do láhve dáme 1 lžíci oleje, poskládáme očištěné, na poloviny rozkrájené papriky (těsně, aby se jich vešlo co nejvíc), vršky paprik dáme navrch.
    2
    Zalijeme připraveným teplým nálevem a na vrch nalijeme opět 1 lžíci oleje. Lahve uzavřeme sterilujeme 10-15 min.
    3
    Na malé kousky papriky neřežeme, protože poloviny můžeme potom nakrájet i na dlouhé řezy, příp. jak potřebujeme (i ozdobně).
    4
    Takto připravené papriky jsou křupavé, pevné.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kapie plněné kuřecím masem

    Kapie plněné kuřecím masem

    Zavařená červená paprika

    Zavařená červená paprika

    Kusový mix - zavařená zelenina

    Kusový mix - zavařená zelenina

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Štěpán
      Štěpán | 25. 3. 2013 09:40

      Jednoduchý postup-výborný výsledek-ozkoušel jsem a hodně si pochutnal :-)

    • hikle | 16. 9. 2012 09:44

      Máme je rádi a taky už jsou ve sklenicích.

    • TerezaJ.
      TerezaJ. | 1. 9. 2011 08:20

      Jirko, žiadny teplomer na zaváranie sme nikdy doma nepoužívali, a tak také volovinky nekupujem ani teraz. Vždy sme počítali čas od začiatku varu ( sterilizujem vo vodnom kúpeli ), takže žiadnych 80°C nemôžem namerať. A je to aj podľa mňa zbytočné.

    • recepty73
      recepty73 | 30. 8. 2011 19:22

      ...stačí 10 minut při 80°C a jsou :-P ;-) ...

    • Eva1 | 9. 3. 2011 22:48

      Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

    • Tereza J.
      Tereza J. | 22. 8. 2007 16:09

      Pani Eva, poviem vám pravdu, že kupujem rôzne konzervačné prostriedky na tento účel, uhorky zaváram bez nakladača. A oby čajne siahnem po tom, ktorý je v obchode najlacnejší :))) Nepozerala som sa, či obsahuje alebo nie kys. benzoovú, ale u kyslých výrobkov a kapie sa mi nestalo, aby sa mi obsah pokazil, hoci mám šaláty, ktoré nesterilizujem. Ono aj ocot a soľ konzervuje. Ktovie, čím to bolo, možno som ozaj vždy siahala po tom s kys. benzoovou :)))

    • Eva Přecechtělová
      Eva Přecechtělová | 22. 8. 2007 15:38

      Tereze: každý zavařuje jak je zvyklý, ale z vlastní zkušenosti vím, že existuje více druhů deka a různých konzervačních prostředků a ne všechny se dají použít k zavařování bez zterilizace. Jeden rok jsem zavařovala kapie, které nesteriluji a v obchodě jsem se přechytla a koupila deko, které neobsahovalo kyselinu benzoovou a všechny sklenice se mi pokazily.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 17. 8. 2007 21:16

      Marsí, to, čo popisujete, je výborné, ale tento recept je jednoducho určený na iné použitie, je iný.

    • Marsí
      Marsí | 16. 8. 2007 10:53

      Zkuste kapie opéct v troubě, pak sloupnout slupku a takto naložit s česnekem nakrájeným na plátky a do nálevu...výborná pochoutka v zimě ( a nejen) na chleba s máslem...:-) je to sice lepší z červených paprik, ale kapie jsou taky moc dobré

    • Tereza J.
      Tereza J. | 16. 8. 2007 08:40

      Zdenka, píšem Deko alebo iný nakladač, tak si vyberte podľa vlastného zvyku. Ostatne, každý nakladač bez ohľadu na značku obsahuje konzervačné látky, inak by nemal zmysel:)))

    • Eva Přecechtělová
      Eva Přecechtělová | 10. 8. 2007 15:53

      Já kápie také nesteriluji a zalévám pouze horkým nálevem s dekem. Sklenice jenom obrátím, aby chytilo víčko. Ke kápii přidávám hodně cibule a lžičku oleje. Dělám sladkokyselý nálev: 2 l vody, 1/2 l octa, 10-12 dkg kryst.cukru, 22 tab. sacharinu, deko, které musí obsahovat kys.benzoovou, jinak se bez sterilování kazí.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 10. 8. 2007 10:19

      Já do zavařované kapie ani okurek Deko nedávám.Zdá se mi zbytečné do domácích výrobků cpát chemii.Raději používám nějaký nakladač bez konzervantů.Např.Pikantu,Nako,Novu apod.Pokud doma žádný nakladač nemáte,uvařte klasický nálev na okurky:voda,ocet,cukr,sůl a koření.

    • Ivana C.
      Ivana C. | 10. 8. 2007 07:49

      Nikol, tak si ho snad kupte, ne? A papriky máte? Já krátce povařím kapie v nálevu z Deka a oleje, pak je urovnám do skleniček (povařených se vejde víc) a zaleju horkým nálevem. Už nesteriluju, s Dekem není nutno.

    • nikol tumova
      nikol tumova | 9. 8. 2007 20:40

      a kdyz nemam deko

    • Hana Dvořáková
      Hana Dvořáková | 8. 8. 2007 18:01

      Moc dobré ale přidávám do nich stroužek česneku který rozpůlím a také přidávám do paprik cibuli mňam.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Zdravě i chutně Zelenina Zavařování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: DeKo Kapie Olej
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Tvarohový koláč báby Havelkové

    Tvarohový koláč báby Havelkové

    Krkovička jako bramboráková

    Krkovička jako bramboráková

    Pařeznická bramboračka

    Pařeznická bramboračka

    Pomazánka křenová a česneková

    Pomazánka křenová a česneková

    Boloňský guláš na zítra

    Boloňský guláš na zítra

    Cuketové plátky v pivním těstíčku

    Cuketové plátky v pivním těstíčku

    Kuřecí roláda s dýní

    Kuřecí roláda s dýní

    Bezlepkové Míša řezy

    Bezlepkové Míša řezy

    Domácí kulajda

    Domácí kulajda

    Doporučujeme

    20 minut
    Sedlácký salát

    Sedlácký salát

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    31
    Houbová paštika
    Houbová paštika
    31
    Jednoduché pivní staročeské řízky
    Jednoduché pivní…
    28
    Flank steak s hráškem a fazolkami
    Flank steak s hráškem a…
    23
    Dresing hami mňami
    Dresing hami mňami
    22
    Knedle v hrnečku
    Knedle v hrnečku

    Zajímavé články

    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…

    Sledujte nás

    AHA.cz Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    AHA.cz BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    AHA.cz Deník Aha! 25.1.2021

    Deník Aha! 25.1.2021

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Dáma.cz Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Jaký rituál vykonat o zimním slunovratu?

    Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Jaký rituál vykonat o zimním slunovratu?

    Ženy.cz Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Maminka.cz Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

    Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

    Reflex.cz Hon na Kabátka. Šéf VZP je v ohrožení kvůli očkování proti covidu, jednání o jeho konci je ale absurdní

    Hon na Kabátka. Šéf VZP je v ohrožení kvůli očkování proti covidu, jednání o jeho konci je ale absurdní

    E15.cz Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    Další doporučené recepty:

    Zauzená vepřová panenka
    Zauzená vepřová panenka
    Zauzený marinovaný losos s cizrnou
    Zauzený marinovaný losos s cizrnou
    Zavařená červená paprika
    Zavařená červená paprika
    Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
    Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
    Zavařené fazolky nakyselo
    Zavařené fazolky nakyselo
    Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
    Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
    • Recepty.cz
    • Zavařená kapie
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí