Zauzený marinovaný losos s cizrnou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g losos
    • 200
      g mořská sůl
    • 200
      g cukr krupice
    • 50
      g červená řepa vařená
    • 80
      g okurka salátová
    • 50
      ml olivový olej
    • 100
      g citron
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g cizrna
    • 30
      g česnek
    • 10
      g tahini
    • 40
      g majonéza
    • 30
      g petržel
    • 40
      g ředkvička
    • 7
      g kopr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filet z lososa zbavte kostí a kůže, zasypte směsí soli, cukru a nastrouhané řepy. Zabalte ho do fólie a nechte v ledničce 48 hodin marinovat. Pak rybu opláchněte a osušte.
2
Okurku nakrájejte na tenká kolečka, zakápněte olejem, citronem a ochuťte strouhanou kůrou. Osolte a nechte 20 minut odležet. Namočenou cizrnu uvařte doměkka, sceďte a nechte vychladnout – vodu uchovejte. Část cizrny přidejte k okurkám.
3
Zbylou část rozmixujte dohladka s olejem, citronem, solí, nakrájeným česnekem a tahini. Můžete přilít trochu vody, ve které se vařila cizrna

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

4
Majonézu s petrželí, solí, pepřem a citronovou šťávou rozmixujte a nechte vychladit.
5
Lososa krájejte na tenké plátky, které před servisem zauďte. Jídlo ozdobte tenkými plátky ředkviček a čerstvým koprem. MARTIN STANĚK

RADA: Jak připravit ryby?

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: