Zeleninová rýže

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: mysa.k

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      hrnek rýže
    • 1
      hrnek voda
    • sůl
    • mražená zelenina
    • hrášek dle chuti
    • brokolice dle chuti
    • kukuřice dle chuti
    • provensálské bylinky
    • 0,5
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce dáme vařit propláchnutou rýži, mírně osolíme, přidáme zeleninu a koření a vaříme tak dlouho, až je rýže měkká.
2
Nakonec dáme máslo a necháme pár minut odstát.
3
Můžeme promíchat s nastrouhaným sýrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 10. 2010 23:58

    Zeleninu a rýži dělám zvlášť,pak zamíchám.Dá se jíst samotné,různě ochucené i jako příloha.

  • Alena
    Alena |

    8. 2. 2007 13:58

    Já zas dělám zvlášť zeleninu na másle a smíchám pak s rýží...využiji tak často rýži, která mi zbyla z předchozího dne. Pro sebe přidávám trošku sojovky na závěr. Dětem ji nedávám.

  • Anonym
    Anonym |

    7. 2. 2007 23:50

    Mno, já dávám vařit nejdřív tu rýžíi, která potřebuje cca 20 minut, a teprve po nějakých pár minutách postupně přidávám pokrájenou ČERSTVOU SYROVOU zeleninu v pořadí závisejícím na délce jejího tepelného zpracováníní.