Zeleninová polévka se šťovíkem a smetanou

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks okurka salátová
    • 1
      hrst šťovík (listy) nebo špenát nebo zelené byliny
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      l zeleninový vývar
    • petrželka
    • tymián
    • šalvěj
    • 2
      ks žloutek
    • 150
      ml smetana sladká nebo zakysaná podle chuti
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
    • vařené brambory k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle zpěňte najemno pokrájenou cibulku, česnek, mrkev a okurku, pokrájenou na kostičky. Přidejte jemně nakrájený šťovík a vše krátce poduste. Zaprašte hladkou moukou, osmažte a zalijte vývarem. Uveďte do varu a do vařící polévky přidejte nasekanou petrželku, špetku tymiánu a šalvěje a ještě krátce povařte.
2
Do odstavené polévky vmíchejte žloutky rozšlehané ve smetaně, dochuťte a podávejte s bramborami vařenými ve slupce.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.