Zeleninová omáčka se smetanou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g mrkev
    • 100
      g celer
    • 150
      g řapíkatý celer
    • 100
      g pórek
    • 8
      ks nové koření nebo mleté, kuliček cca
    • 2
      ks bobkový list
    • sůl
    • pepř mletý
    • 500
      ml zeleninový vývar nebo voda, cca
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • hladká mouka na zahuštění
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle s olejem si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na nudličky pokrájenou mrkev s celerem a smažíme lehce dorůžova. Pak přisypeme na plátky pokrájený pórek s řapíkatým celerem, koření a ještě krátce vše smažíme.
2
Vše zalijeme cca půllitrem vývaru, osolíme a povaříme do změknutí zeleniny. Následně vlijeme smetanu, provaříme, zahustíme troškou záklechtky (hladká mouka s vodou) dle požadované hustoty, vše ještě provaříme za občasného promíchání, dle chuti dochutíme solí, cukrem a octem. Z omáčky vybereme kuličky nového koření a bobkové listy.
3
Podáváme s knedlíkem nebo bramborem.
4
Kdo se neobejde bez masa, může přidat do omáčky prohřát vařené hovězí, drůbeží nebo vepřové maso.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: