Houbová polévka II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g houby
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá, najemno nakrájená
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      l vepřový vývar
    • muškátový květ trochu
    • smetana sladká nebo zakysaná - několik lžic
    • houska osmazena nebo svítek na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné houby pokrájejte na tenké plátky a poduste je na másle s většinou petrželky. Poprašte moukou a rozmíchejte na světlou jíšku. Chvíli poduste. Zalijte chladným vývarem, přidejte květ a smetanu, přiveďte k varu, stáhněte oheň a vařte mírným varem asi 15 minut, až žampiony zkřehnou. Podávejte ozdobené petrželkou, svítkem nebo osmaženou houskou.

Komentáře k receptu

  • Danka
    Danka |

    2. 12. 2010 10:45

    Může být dobrá akorát muškátový květ nesmí projít varem jinak ztrácí chuť ;-)

Další doporučené recepty: