Houbová pohanka - pohankový kuba

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby dáme do hrníčku, zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat.
2
Pro lepší chuť pohanky může pak vodu z hub přidat k propláchnuté pohance, kterou budeme vařit dle návodu na obalu cca 12 minut doměkka a nebo kratší dobu, kdy jí poté ještě necháme pod poklicí v teple nabobtnat a změknout.
3
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném sádle nebo rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme pokrájené, předem namočené houby, promícháme a nechme zvolna krátce podusit. Pak přidáme nastrouhaný nebo se solí rozetřený česnek, kmín, majoránku a pepř dle chuti.
4
Do houbové směsi přisypeme hotovou pohanku, promícháme, případně ještě dle chuti dosolíme a můžeme podávat jako hlavní chod i jako netradiční přílohu, například k volskému oku, přírodnímu plátku...
5
Na talíři můžeme pohanku dozdobit nasekanou petrželkou, smaženou cibulkou..., ale nutné to není. Zapékat také není nutné.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: