Houbová polévka - Kalábrijská

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 450
      g čerstvé houby -očištěné, pokrájené
    • 1
      ks cibule
    • 3
      dl mléko plnotučné nebo smetanu
    • 3
      l zeleninový vývar
    • 8
      ks bageta krajíčků, nebo 8 půlkrajíčků chleba
    • 100
      g tvrdý sýr - Gouda, Eidam... cca
    • 2
      stroužek česnek
    • majoránka - dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli dozlatova. Přidáme houby, také krátce osmažíme, promícháme, přilijeme mléko (smetanu), zeleninový vývar (dle potřeby) a povaříme asi 5 minut. Dochutíme pepřem a solí. Lze dochutit i česnekem nebo majoránkou.
2
V toustovači, na grilu nebo suché pánvi opečeme z obou stran bagety (chleba) do zlatova a potřeme je smíchaným česnekem s máslem. Krajíce vložíme na dno misek, nalijeme na ně horkou polévku, navrch posypeme sýrem a ihned podáváme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Radek Hubík
    Radek Hubík |

    3. 8. 2016 17:13

    Geniální počin a zvládnout ho musí umět i naprostý amatér.

  • Anonymous
    Anonymous |

    17. 12. 2014 10:28

    dame jidlo.cz

  • Markéta
    Markéta |

    10. 1. 2014 14:33

    ÚÚžasná, děkuji za recept.

  • Eva Drobná
    Eva Drobná |

    20. 7. 2012 16:56

    Ráno jsme k mému velkému potěšení vyrazili na houby a mohla jsem konečně vyzkoušet tuhletu veledobrou polívečku. Hub jsem měla velký talíř, vyšlo to na +- 500g, sýr jsem teda nevážila, ten si dával každý sám. Do polévky jsem použila normální opečený chleba a pak potřela jak je popsáno v receptu. Doporučuji uvařit a všem přeji dobré chutnání.

  • Miroslava
    Miroslava |

    17. 7. 2012 10:23

    To bude zajisté 450 dkg, nešlo by to nějak opravit i se sýrem, který má být určitě stejně v dkg.

  • Jaja
    Jaja |

    24. 4. 2012 16:18

    45g hub na 3 litry vývaru? A jsou tam ty houby vubec citit?

  • Danuš
    Danuš |

    25. 3. 2012 17:32

    Polívka je to úžasná, hotová je skoro tak rychle, než se tousty opečou a namažou.

  • Amálka
    Amálka |

    21. 11. 2011 18:49

    Poléva byla fyntastická :-* .

  • vlasticka
    vlasticka |

    21. 9. 2011 09:41

    byla vcera k veceri,tak dobrou houbovou pollevku jsme jeste nejedli,dekuji

  • Pedro
    Pedro |

    29. 6. 2011 21:55

    vymakaný do posledního detailu 8-)

  • Zdena
    Zdena |

    2. 5. 2011 14:12

    Posílám velkou pochvalu, dělala jsem o víkendu a byla vynikající. Doporučuji vřele všem a pečivo pořádně opéct, aby bylo křupavé, tak nám to chutnalo nejvíc.