Krůtí na smetaně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 150 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 0,5
      ks celer
    • sůl
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 5
      ks mrkev
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks petržel
    • 1
      kelímek smetana 33%
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • citronová šťáva dle chuti
    • 700
      g krůtí prsa
    • 2
      ks pepř celý
    • cukr krupice dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci na trošce oleje necháme zatáhnout z každé strany omyté a očištěné krůtí maso. Po zatažení jej vyjmeme a přendáme na talíř. V hrnci orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a celer. Delší dobu restujeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme lžíci hořcice a základ ještě necháme chvíli restovat. Do hrnce vrátíme maso, osolíme, opepříme, vhodíme pyramidku a zalijeme vodou nebo vývarem, pokud máme.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Omáčku s masem necháme táhnout přibližně dvě hodiny. Maso vyndáme a nakrájíme na plátky. Omáčku si důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. A pustíme se do ladění omáčky. Přidáme šlehačku na zjemnění a dle chuti osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, dokud nemáme požadovanou chuť omáčky.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: