• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Fazolky na smetaně
    Napište svůj komentář k receptu

    Fazolky na smetaně

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 56
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Fazolky na smetaně
    Fazolky na smetaně
    Fazolky na smetaně
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg fazolky
      • 1
        špetka sůl
      • 3
        lžíce máslo
      • 3
        lžíce polohrubá mouka
      • 1
        ks cibule (Středně velká)
      • 1
        hrnek zakysaná smetana
      • 0,50
        lžička mletá paprika

    Postup přípravy receptu

    1
    Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a šetrně nakrájíme na dílky. Vložíme je do kastolu s vroucí, mírně osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. Nálev scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme do ní nakrájenou cibuli, mírně ji osmahneme, zalijeme částí nálevu, rozšleháme a dobře povaříme. Potom do ní vlijeme smetanu rozkvedlanou se lžičkou mouky, vložíme fazolky, ochutíme paprikou a prohřejeme. Podáváme s hovězím masem a vařenými brambory.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Fazolky na smetaně s koprem - sladkokyselé

    Fazolky na smetaně s koprem -…

    Slepice na smetaně

    Slepice na smetaně

    Bifteky na smetaně

    Bifteky na smetaně

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Janaso | 20. 7. 2018 16:53

      Ať už se vám recept líbí nebo nelíbí, jídlo je výborné.

    • Jakub
      Jakub | 14. 10. 2015 11:06

      Kdyz uz tak prvne orestuju cibuli, potom mouku a zaleju to studenym mlekem. Zde patri nove koreni a bobkovy list, potom smetana. Sul, pepr, ocet, cukr, fazolky jako posledni aby nebyly na kasi a zasedle.

    • adina
      adina | 24. 2. 2015 15:41

      Recept se mi příliš nelíbí. Paprika proč??? Uvařím na skus v osolené vodě zelené fazolky, kupte mražené v Lidlu, jsou moc dobré. Na másle s trochou olivového oleje je orestuji uvařené fazolky, přidám pepř, koření dle chuti, přidávám citr. šťávu, aby zůstaly hezky zelené. Zaliju vývarem /můžete použít kostku zeleninového bujonu, a kdo ho nepoužívá, ať mne zastřelí :-))). Nakonec vmíchám šlehačku , ve které rozkvedlám trochu hladké mouky a je to. Vejce, brambory jako přílohu. Rychlé, chutné, někdo používá ocet, já raději citron.

    • DrMilan
      DrMilan | 5. 2. 2015 21:27

      ...ta mletá paprika tam nemá co dělat. Naopak chce tam přidat kousek bob.listu pro zvýraznění chuti. Kdo může, dochutí i bílým pepřem.

    • Klára
      Klára | 5. 9. 2014 10:56

      Tak ty párky a masox Vám tedy vůbec nezávidím!!! Jinak na fazolky se těším, ale ve zdravém duchu, POUZE! hezký den.

    • Dvořákovi
      Dvořákovi | 10. 8. 2014 12:47

      Výborné, líbilo se nám, že nejsou nakyselo ochucené jako bývají

    • Berta
      Berta | 6. 8. 2014 11:59

      tak si na to založte recept, když je to uplně něco jinýho,včetně jiných fazlí :-|

    • lenok
      lenok | 22. 7. 2014 17:05

      Pokud je mi známo, tak každá mouka přidaná na zahuštění do polévky nebo omáčky se má povařit okolo 15 minut. To druhé přidání mouky se dá také nahradit, třeba kukuřičným škrobem, možná i něčím jiným. :-)

    • zdenka
      zdenka | 17. 5. 2014 11:24

      Není trošku zbytečné dělat jíšku a potom přidat smetanu s moukou?! :-P

    • Terezka
      Terezka | 14. 5. 2014 15:33

      Já je dělám úplně jinak. Zpěním si cibulku, nakrájím 5-6 párků, dle chuti a také je orestuju. Poté dám dvě konzervy bílích fazolek ve slaném nálevu, zaliju vývarem nebo vodou s masoxem a přidáme cukr dle chuti, necháme provařit cca 15min. Poté zahustíme šlehačkou s hladkou moukou, provaříme. Po vypnutí dáme ocet podle chuti. dělám to na sladko-kyselo. Podáváme s vařeným bramborem. :-)

    • Eva
      Eva | 26. 1. 2014 22:19

      Ale pak to nejsou fazolky na kyselo, ale fazolky se sýrem ;-) I když nepochybuji, že je to chutné.

    • marika
      marika | 10. 1. 2014 11:20

      Ja na troške olivového oleja podusím hodne cibule,nakrájanej na prúžky, potom pridám fazuľky, osolím, pridám troška číreho bujonu a nechám podusiť...keď je fazuľka makká, podávam s porajbaným syrom...vynikajúce a bez muky..

    • Šárka
      Šárka | 6. 9. 2013 15:42

      Já místo mleté papriky používám mleté kari. A úplně stejně dělám i brokolici. :-)

    • Ivana
      Ivana | 13. 8. 2013 01:08

      Také bez papriky a dávám bobkový list, nové koření a pepř. Sladkou nebo i zakysanou smetanu - 1 ks stačí, jinak mléko a když zrovna mám i trochu kefíru. Jíme s vajíčkem a brambory. Takto dělávala už moje babička. :-P

    • argent | 12. 8. 2013 18:50

      Púvodní recept je dobrý,nedávám však cibuli ani papriku.Omáčku uvařím hustčí,používám dvě zakysané smetany a jednu šlehačku s moukou.Je třeba dobře provařit.Pozor na možnost připálení.Osvědčilo se mi vařit v druhém kastrole s vodou.Dochutím cukrem , citronem , worchestrem a špetkou mletého černého pepře.Pak teprve vložím do omáčky povařené fazolky.Příloha brambory a opečené silné párky.Vyzkoušejte,je to pochoutka.

    • kitekat | 26. 4. 2013 12:39

      Tak jsem dneska vyzkoušela fazolky a na konec jsem zakápla trochu citronkem a byla úžasná! :-P :-\

    • Zdena
      Zdena | 23. 3. 2013 15:45

      Cibuli nedávám, jen světlou jíšku zaleji vodou z uvařečných lusků a přidám smetanu - nejlepe se mi osvědčila ke šlehání v krabičce. Přisolím, přioctuju, přidám trošku cukru a rodina se může umlátit. :-)

    • Šincek
      Šincek | 8. 3. 2013 16:12

      -ja do omacky vmichavam nakrajena vejce a necham je provarit. omacka je pak zlutejsi a s vejci lahodnejsi... :-P

    • nerusa | 10. 11. 2012 19:59

      Klasika, která nikdy nezklame. U nás tedy nedáváme ani papriku ani kopr a baští to i tří letá dcera :-)

    • Milča
      Milča | 20. 9. 2012 18:17

      Já přidám do hotových fazolek nakonec lžíci sterilovaného kopru (vařím 4 porce) ta lžíce stačí a má to šmrnc- dobrou chuť!

    • Snowberry | 11. 8. 2012 07:57

      Mam rada hodne omacky, dala jsem proto stejne mnozstvi vsech ostatnich ingredienci na pul kila fazoli. Skvele jidlo, diky!

    • Marcela
      Marcela | 8. 8. 2012 18:58

      .. a což teprve ta dobrota, když se přidá kopr!!!

    • Kar♥lina
      Kar♥lina | 20. 7. 2012 12:29

      Vařila jsem to a nikdo to nejedl... Alespoň jsem měla všechny fazolky pro sebe :-D

    • Aňulda | 8. 4. 2012 23:01

      Omáčka je ještě lepší, když na počátku posmažíme lusky na másle s trochou oleje(olivovým), aby se máslo nepžípálilo, poté postupujeme stejně. Kdo má rád je také super s kapku octu.S uper s vařenými vejci.

    • recepty73
      recepty73 | 7. 12. 2011 19:16

      ...fotka mimo recept...

    • qalbi
      qalbi | 16. 8. 2011 16:56

      Já k tomu ještě přidávám na kolečka nakrájenou mrkev a všichni se po tom můžeme utlouct ;)

    • Eva Skálová | 17. 7. 2011 18:56

      Zkuste přidat do omáčky houby, čerstvé nebo sušené (předem chvíli namočené). Vynikající i bez masa. Smetanu dávám sladkou.

    • nnln | 13. 7. 2011 12:52

      Děláme doma "obyčejnější" verzi, bez cibule a papriky a místo smetany mléko. I tak je výborná a bez obav ji dám i ročnímu synovi.

    • Tereza76 | 7. 4. 2011 20:11

      Vyborne - delala jsem je nedavno poprve a moc se to povedlo....pridala jsem podle rad i bobk.llist a nove koreni, papriku jsem dala taky, ale malo a jinak jsem se drzela presne receptu a bylo to opravdu vyborne !!!!

    • Sisinka83 | 2. 12. 2010 09:07

      Fazolky také milujeme, s bramborem a buďto s vařeným hovězím masem nebo s vajíčkem na tvrdo. Výborné a asi i zdravé. :-)

    • Eva1 | 27. 10. 2010 10:39

      Fazolky máme moc rádi, také nedávám papriku.

    • Ladia
      Ladia | 23. 10. 2010 17:07

      Fazolky já můžu pořád ;-)

    • Lucie Kadlecová
      Lucie Kadlecová | 5. 8. 2010 09:59

      Děkuji za recept. Jen příště vynechám tu mletou papriku nebylo to s ní ono. jinak moc chutnalo. Díky

    • Petule B.
      Petule B. | 11. 11. 2009 17:10

      Fazolky děláme podobně, jen k nim do vody přidávám bobkový list a nové koření, nálev neslévám, ale zahušťuji pak smetanou a jíškou. Jíme s bramborem a vařeným vajíčkem.Tak je dělávala už moje prababička. Máme je moc rádi.

    • Miloslava Odvářková
      Miloslava Odvářková | 10. 10. 2009 14:38

      Opravdu velmi dobré, fazolky na smetaně občas dělám, nyní jsem tedy přidala trošku kopru, jak jsem tu četla, bezva je to doplnilo, k tomu jen brambory, neboť maso pro mě není životně důležité. Super. Díky za recept.

    • Andrea
      Andrea | 10. 5. 2007 00:31

      Prave jsem je udelala na veceri..... Vypada to, ze na manzela nezbude... Budu se muset krotit. Je to vynikajici.

    • eli
      eli | 30. 4. 2007 08:41

      Tak tohle ja i muj "masozravec" primo milujem, davame jeste cesnek a kopr, jime s vajickem a bramborem.

    • Anonym
      Anonym | 9. 9. 2006 19:14

      fu, dobréé

    • ivana
      ivana | 13. 8. 2006 18:48

      Fazolky na smetaně se u nás vaří často,podle toho kolik se jich urodí na záhonku a nebo jestli je seženu v marketu.Je to rychlé a výborné jídlo.Dokonce i synovi puberťákovi pokrm velice chutná a to je co říci.

    • josef hynek
      josef hynek | 7. 7. 2005 06:27

      K fazolkám na smetaně přidávám ještě trošku kopru.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zelenina
    Pokrmy Ze zeleniny Oběd Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Fazolky Máslo Mletá paprika Polohrubá mouka Sůl Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pomazánka z droždí a vajec

    Pomazánka z droždí a vajec

    Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

    Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

    Gyros s tzatziky

    Gyros s tzatziky

    Vepřové kousky na paprice

    Vepřové kousky na paprice

    Makovec V.

    Makovec V.

    Zeleninová frittata

    Zeleninová frittata

    Domácí paštika II.

    Domácí paštika II.

    Smažený bílý chřest

    Smažený bílý chřest

    Marináda na kuřecí maso s citrusy

    Marináda na kuřecí maso s citrusy

    Doporučujeme

    20 minut
    Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou

    Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Poslední sledované recepty

    36
    Palačinky
    Palačinky
    33
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    26
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    25
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    24
    Brokolicová polévka se smetanou
    Brokolicová polévka se…

    Zajímavé články

    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tragédie hokejového reprezentanta: Vránovi se utopila manželka

    Tragédie hokejového reprezentanta: Vránovi se utopila manželka

    AHA.cz Láska dětí slavných otců! Nedvědová randí s Kordou

    Láska dětí slavných otců! Nedvědová randí s Kordou

    AHA.cz Deník Aha! 3.3.2021

    Deník Aha! 3.3.2021

    Dáma.cz Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Dáma.cz Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Ženy.cz Street style v Miláně: Outfity, které můžeme oblékat už za měsíc!

    Street style v Miláně: Outfity, které můžeme oblékat už za měsíc!

    Maminka.cz Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Reflex.cz Babiš chce dát středoškolákům maturitu bez maturity. Ano, tak vypadá „kántry for fjúčr“!

    Babiš chce dát středoškolákům maturitu bez maturity. Ano, tak vypadá „kántry for fjúčr“!

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady 15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    Další doporučené recepty:

    Fazolkový kuskus
    Fazolkový kuskus
    Fazolkový prívarok
    Fazolkový prívarok
    Fazolky na kyselo
    Fazolky na kyselo
    Fazolky na smetaně s koprem - sladkokyselé
    Fazolky na smetaně s koprem -…
    Fazolky nakyselo s vejci
    Fazolky nakyselo s vejci
    Fazolky po staročesku
    Fazolky po staročesku
    • Recepty.cz
    • Fazolky na smetaně
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí