Fazolkový kuskus

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 140
      g kuskus cca 120 -
    • 160
      g zelené fazolky čerstvé nebo mražené
    • 60
      g anglická slanina cca
    • 1
      lžíce olej
    • 100
      g cibule cca
    • 3
      stroužek česnek dle chuti 2 -
    • snítka tymiánu - lístečky
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuskus zalijeme vroucím vývarem a necháme nabobtnat dle návodu na obalu.
2
Fazolky pokrájíme na kratší kousky a ve vroucí osolené vodě krátce uvaříme (na skus), poté je na cedníku necháme okapat.
3
Oloupané cibule pokrájíme a osmažíme na trošce oleje dosklovata, poté přidáme osmažit i pokrájenou slaninu a nakonec do pánve přidáme rozvonět i nasekaný česnek a lístečky tymiánu. Přisypeme okapané fazolky, ještě krátce smažíme za občasného promíchání, aby se fazolky prohřály. Do hotové směsi vmícháme hotový teplý kuskus, dochutíme solí a pepřem dle chuti a můžeme podávat.
4
Pokud chceme použít fazolkový kuskus jako bezmasý pokrm, vynecháme slaninu. Tu můžeme nahradit uzeným tofu nebo šmakounem, ale nutné to není.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: