Špenátový kuskus

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek kuskus cca
    • 300
      g listový špenát cca
    • 150
      g anglická slanina nebo Váhalova, případně šunka, cca
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • smetana ke šlehání dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Množství kuskusu v poměru k hotové špenátové směsi záleží čistě na každém individuálně. Někdo má rád kuskus sušší, jiný zase krémovější, takže se při míchání budeme řídit vlastní chutí.
2
Kuskus si připravíme dle návodu na obalu, tak jak jsme zvyklí. Já používám na namáčení většinou vroucí vývar, ale nutné to není a postačí i voda.
3
Na trošce oleje si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. K té pak přidáme osmažit i drobně pokrájenou slaninu či šunku. Přisypeme očištěný čerstvý nebo mražený listový špenát, který dochutíme nasekaným česnekem, solí, pepřem a muškátovým květem dle chuti. Přidáme pár lžiček smetany a dusíme doměkka. Pokud zmrazený špenát obsahuje hodně vody, je lepší ho nechat vařit bez pokličky, aby se vypařila přebytečná tekutina.
4
Hotový kuskus pak smícháme se špenátovou směsí a můžeme podávat. Před podáváním můžeme posypat sýrem (Niva,Pecorino...) nebo sýr rovnou do špenátového kuskusu vmíchat. To záleží opět na chuti každého.
5
Pokud chceme mít špenátový kuskus bezmasý, můžeme místo slaniny či šunky použít například uzené tofu, šmakouna...

Komentáře k receptu

  • Nela
    Nela |

    10. 3. 2017 14:20

    Přítel kus kus nemá moc rád a tenhle mu přišel výborný a sám ho pochválil.