Špenátový nákyp II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g špenátový protlak - mražený
    • 1
      cibule menší
    • 3
      stroužek česnek
    • 200
      g anglická slanina
    • 100
      g cihla
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ
    • 2
      vejce
    • strouhanka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko necelá polovina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na olej dáme pokrájenou cibuli a na kostičky pokrájenou slaninu a necháme restovat. Po chvilce přidáme rozmrazený špenát a prohřejeme. Pokud je nutné, vodu ze špenátu slijeme. Necháme vychladnout a do studené hmoty nastrouháme cihlu nahrubo, přidáme prolisovaný česnek, 1 vejce, sůl, pepř, muškátový květ a strouhanku tak, aby vznikla hustota jako na sekanou. Pořádně promícháme. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, nandáme špenátovou hmotu, uhladíme, a zalijeme v mléce rozkvedlaným vejcem. Dáme do trouby a zapékáme asi na 180 °C (horkovzdušné) 30 minut.
2
Podáváme s brambory.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • tonca
    tonca |

    20. 12. 2010 17:39

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Lenka Pflegerová
    Lenka Pflegerová |

    2. 4. 2010 07:40

    Výborný recept, všem moc chutnal určitě zopakuji

  • Petra Benešová
    Petra Benešová |

    5. 2. 2007 12:27

    Tak tohle je veliká dobrota. Můj 2,5 letý syn se cpal, až měl boule za ušima. S bramborovou kaší nemá chybu.