Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso opereme, osušíme ubrouskem a nakrojíme kapsu. Opereme bazalku, jemně ji osušíme. Otrháme lístky a rozdělíme je na dvě části. Jednu polovinu jemně nasekáme, druhou ponecháme vcelku na ozdobu.
2
Nastrouháme sýr a smísíme jej se sekanými bylinkami. Maso naplníme sýrovou směsí, otvor uzavřeme párátkem. Prsíčka obalíme v rozkvedlaném vejci a strouhance. Rozpustíme máslo a řízky na něm po obou stranách osmažíme dozlatova. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky.
3
Hrášek zalijeme vroucí vodou a vaříme jej 4 minuty doměkka. Žampiony vydusíme na 2 lžících másla, smícháme je se slitým a okapaným hráškem a ochutíme. Řízky rozdělíme na talíře, přidáme hrášek se žampiony a ozdobíme lístky bazalky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kure
    kure |

    10. 9. 2012 17:51

    V receptu mate 100 lzic hrasku

  • Barbara Plchotová
    Barbara Plchotová |

    26. 10. 2009 13:33

    Tak sobotní oběd proběhl a bylo to naprosto vynikající...jen nemáme rádi obalování ve strouhance, tak jsem to udělala na přírodno, jen potřela lehce hořčicí a na máselku orestovala. Pochutnali jsme si výborně:)

  • Barbara Plchotová
    Barbara Plchotová |

    22. 10. 2009 11:28

    To vypadá tak luxusně, že hned tisknu a sobotní oběd je jasný:) Díky za inspiraci.

  • Mona
    Mona |

    23. 10. 2006 20:25

    Delala jsem je dneska k obedu, opravdu vynikajici!!!

  • Markéta Crhová
    Markéta Crhová |

    15. 2. 2005 15:36

    Je to delikatesa dělala jsem ji svému příteli a přestože je velký gurmán, moc mu chutnala, akorát jsem nepoužila bazalku, ale oregano a pst...nepoznal to...:0)