Třešňový koláč z podmáslí

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: raindlova

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 0,8
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 2
      hrnek podmáslí nebo kefír
    • 5
      lžíce kokos jemně mletý
  • Na těsto poklást
    • 500
      g třešně
  • Drobenka
    • hrubá mouka a 2 lžíce
    • 0,5
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      lžička skořice
    • 70
      g máslo (60-70)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny na těsto smícháme a umícháme hladké těsto, které vlijeme do vymazaného a vysypaného velkého plechu. Poklademe omytými a dobře okapanými třešněmi.
2
Na drobenku smísíme mouku, cukr a skořici, přidáme máslo, které jsme chvíli nechali změknout při pokojové teplotě, a tupým nožem ho ve směsi posekáme. Prsty pak dotvoříme drobenku, koláč jí hustě posypeme.
3
Pečeme ve středně teplé troubě (cca 180 °C) zhruba 35-40 minut (vycházejte prosím ale ze zkušeností s vlastní troubou).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Evča
    Evča |

    22. 6. 2015 12:25

    Opravdu moc dobrá buchta ! Já jí odlehčila tak, že jsem dala pouze lžíci oleje a místo cukru do těsta lžíci Stévie a byla taky dokonalá ! Dík za recept :-D

  • Míša
    Míša |

    27. 5. 2015 10:50

    Výborné!

  • Monika
    Monika |

    24. 6. 2014 13:55

    Super koláč moc dobrý přidala jsem i jahody - LUXUSNÍ!!!!!

  • Gita
    Gita |

    6. 6. 2014 08:11

    Výýýborný koláč, já jsem ještě nastrouhala do těsta citronovou kůru. Tentokrát jsem nedávala drobenku (měli jsme nedávno) a i tak skvělý. :-)

  • Stefanni
    Stefanni |

    5. 6. 2014 15:10

    Rozhodne 1☆

  • Stefanni
    Stefanni |

    5. 6. 2014 15:02

    Tenhle komentar me motivoval k vyrobe :-) tohoto rcp a uplne vasi kamaradce rozumim, jak musela byt pokorena ...:-) :-D

  • Stefanni
    Stefanni |

    5. 6. 2014 14:53

    Dala jsem 200g celozrnne mouky, trinovy cukr,1/2 prasku do peciva a 1/2 lzicky sody a misto podmasli kefirove mleko (trochu improvizace-chybelo mi doma).ostatni dle receptu. tohle je super recept!!!!!Kohokoliv s klasickou bublaninou strcite do kapsy a kazdeho tim oslovite-kombinace kokosu a tresni je nevsedni ale chutna az zrava! Zaujal me komentar jak vas strcila s klasickou bublaninou do kapsy tato variace na tresne.A souhlasim! Tohle je uplne trivialni recept, priprava za 3minuty a je to harmonie chuti.Snedli jsme jej a nestacil ani zcela vystydnout :-)urcite doporucuji a diky autorce za tento rcp:-) bajecne!!!!!

  • Zdeňka Raindlová
    Zdeňka Raindlová |

    20. 7. 2013 11:33

    Jsem moc ráda, že koláč všem chutná, jenom se opět vloudila chybička při přepisování receptu do nové verze stránek - mouky do drobenky má být 1/2 hrnku + 2 lžíce...mohu poprosit o opravu?

  • majoneza
    majoneza |

    14. 7. 2013 08:27

    :-) výborný, vláčný, jednoduchý, rychlý. Kokos v těstu odvádí taky skvělou práci. Mít ovoce k dispozici častěji, peču pořád. :-)

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    11. 7. 2013 18:05

    Jsem moc ráda, že jsem narazila na tento recept. Koláč je výborný, rychlá příprava, skvělá chuť. Pokud máte rádi třešňové koláče určitě doporučuji! Ivana

  • natissa
    natissa |

    2. 7. 2013 10:16

    Jedním slovem - EXKLUZIVNÍ !!!

  • radkakv
    radkakv |

    11. 6. 2013 14:28

    Koláč byl výborný, vláčný, měl velký úspěch i u dětí :-)

  • paviocko
    paviocko |

    13. 6. 2011 18:39

    Výborný koláč, skvělá obměna klasické bublaniny. Dala jsem ještě sníh z bílků, aby byl nadýchanější. Ta skořice v drobence je velmi zajímavá obměna, budu dávat častěji. Jak to dopadlo, viz foto ;-)

  • Blažena Halušková
    Blažena Halušková |

    29. 6. 2009 19:41

    Tak aniž jsme se domluvily upekla v sobotu kamarádka klasickou "piškotovou" bublaninu. Až mi jí bylo líto, všichni se vrhali na tuhle! Ona také vedle téhle vypadala jako chudý příbuzný (pořád mluvím o bublanině, samozřejmě!). Poznámky kamarádky nebudu kometovat.... Vynikající - za jedna!

  • Karolina Diallo
    Karolina Diallo |

    25. 6. 2009 14:19

    Skvěle napsaný recept a jako třešnička skvělý výsledek. ;)

  • Zdeňka Raindlová
    Zdeňka Raindlová |

    20. 6. 2007 11:13

    Pavlo, třešně dávám celé i s peckami, zdá se mi, že bez pecek pouštějí šťávu a moučník pak moc rychle vlhne. Lenko, mám vyzkoušené, že mouky do drobenky by mělo být vždy o něco víc než cukru, proto ty dvě lžíce navíc; ale v praxi se taky spíš řídím tím, jak se mi drobenka jeví, a podle chuti přidávám mouku nebo cukr. Je to nepodstatný detail, možná spíš vodítko pro začínající kuchařky.

  • Lenka S
    Lenka S |

    18. 6. 2007 21:34

    Dobrá buchtička, už ji baštíme. Jenom jsem nepochopila, na co jsou ty dvě lžíce mouky navíc v drobence. Řekla bych, že při měření na hrnky nějaké dvě lžíce nehrají velkou roli. Že by na posypání třešní před tím než se dají na těsto?

  • Pavla
    Pavla |

    18. 6. 2007 17:39

    tento recept vypada dobre a hlavne je srozumitelne napsany,urcite vyzkousim az nam dozraji na strome tresne :-) ,tresne cele i s peckami?

Poslední navštívené:

Abecední seznam: