• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Třešňový koláč z podmáslí
Napište svůj komentář k receptu

Třešňový koláč z podmáslí

autor: Zdeňka Raindlová
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třešňový koláč z podmáslí
Třešňový koláč z podmáslí
Třešňový koláč z podmáslí
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 0,75
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 2
      hrnek podmáslí nebo kefír
    • 5
      lžíce kokos jemně mletý
  • Na těsto poklást
    • 500
      g třešně
  • Drobenka
    • hrubá mouka a 2 lžíce
    • 0,50
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      lžička skořice
    • 70
      g máslo (60-70)

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na těsto smícháme a umícháme hladké těsto, které vlijeme do vymazaného a vysypaného velkého plechu. Poklademe omytými a dobře okapanými třešněmi.
2
Na drobenku smísíme mouku, cukr a skořici, přidáme máslo, které jsme chvíli nechali změknout při pokojové teplotě, a tupým nožem ho ve směsi posekáme. Prsty pak dotvoříme drobenku, koláč jí hustě posypeme.
3
Pečeme ve středně teplé troubě (cca 180 °C) zhruba 35-40 minut (vycházejte prosím ale ze zkušeností s vlastní troubou).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňový koláč

Třešňový koláč

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Jednoduchý třešňový koláč s tvarohem a drobenkou

Jednoduchý třešňový koláč s tvarohem…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • xpaja | 4. 6. 2018 18:31

    Buchta se velmi povedla ,i bez drobenky rodině velmi chutná. Zaměnila jsem i mouku za hladkou špaldovou a polohrubou a výsledek to neovlivnilo. Doporučuji ! :)

  • Evča | 22. 6. 2015 12:25

    Opravdu moc dobrá buchta ! Já jí odlehčila tak, že jsem dala pouze lžíci oleje a místo cukru do těsta lžíci Stévie a byla taky dokonalá ! Dík za recept :-D

  • Míša | 27. 5. 2015 10:50

    Výborné!

  • Monika | 24. 6. 2014 13:55

    Super koláč moc dobrý přidala jsem i jahody - LUXUSNÍ!!!!!

  • Gita | 6. 6. 2014 08:11

    Výýýborný koláč, já jsem ještě nastrouhala do těsta citronovou kůru. Tentokrát jsem nedávala drobenku (měli jsme nedávno) a i tak skvělý. :-)

  • Stefanni | 5. 6. 2014 15:10

    Rozhodne 1☆

  • Stefanni | 5. 6. 2014 15:02

    Tenhle komentar me motivoval k vyrobe :-) tohoto rcp a uplne vasi kamaradce rozumim, jak musela byt pokorena ...:-) :-D

  • Stefanni | 5. 6. 2014 14:53

    Dala jsem 200g celozrnne mouky, trinovy cukr,1/2 prasku do peciva a 1/2 lzicky sody a misto podmasli kefirove mleko (trochu improvizace-chybelo mi doma).ostatni dle receptu. tohle je super recept!!!!!Kohokoliv s klasickou bublaninou strcite do kapsy a kazdeho tim oslovite-kombinace kokosu a tresni je nevsedni ale chutna az zrava! Zaujal me komentar jak vas strcila s klasickou bublaninou do kapsy tato variace na tresne.A souhlasim! Tohle je uplne trivialni recept, priprava za 3minuty a je to harmonie chuti.Snedli jsme jej a nestacil ani zcela vystydnout :-)urcite doporucuji a diky autorce za tento rcp:-) bajecne!!!!!

  • Zdeňka Raindlová | 20. 7. 2013 11:33

    Jsem moc ráda, že koláč všem chutná, jenom se opět vloudila chybička při přepisování receptu do nové verze stránek - mouky do drobenky má být 1/2 hrnku + 2 lžíce...mohu poprosit o opravu?

  • majoneza | 14. 7. 2013 08:27

    :-) výborný, vláčný, jednoduchý, rychlý. Kokos v těstu odvádí taky skvělou práci. Mít ovoce k dispozici častěji, peču pořád. :-)

  • Ivana Samcová | 11. 7. 2013 18:05

    Jsem moc ráda, že jsem narazila na tento recept. Koláč je výborný, rychlá příprava, skvělá chuť. Pokud máte rádi třešňové koláče určitě doporučuji! Ivana

  • natissa | 2. 7. 2013 10:16

    Jedním slovem - EXKLUZIVNÍ !!!

  • radkakv | 11. 6. 2013 14:28

    Koláč byl výborný, vláčný, měl velký úspěch i u dětí :-)

  • paviocko | 13. 6. 2011 18:39

    Výborný koláč, skvělá obměna klasické bublaniny. Dala jsem ještě sníh z bílků, aby byl nadýchanější. Ta skořice v drobence je velmi zajímavá obměna, budu dávat častěji. Jak to dopadlo, viz foto ;-)

  • Blažena Halušková | 29. 6. 2009 19:41

    Tak aniž jsme se domluvily upekla v sobotu kamarádka klasickou "piškotovou" bublaninu. Až mi jí bylo líto, všichni se vrhali na tuhle! Ona také vedle téhle vypadala jako chudý příbuzný (pořád mluvím o bublanině, samozřejmě!). Poznámky kamarádky nebudu kometovat.... Vynikající - za jedna!

  • Karolina Diallo | 25. 6. 2009 14:19

    Skvěle napsaný recept a jako třešnička skvělý výsledek. ;)

  • Zdeňka Raindlová | 20. 6. 2007 11:13

    Pavlo, třešně dávám celé i s peckami, zdá se mi, že bez pecek pouštějí šťávu a moučník pak moc rychle vlhne. Lenko, mám vyzkoušené, že mouky do drobenky by mělo být vždy o něco víc než cukru, proto ty dvě lžíce navíc; ale v praxi se taky spíš řídím tím, jak se mi drobenka jeví, a podle chuti přidávám mouku nebo cukr. Je to nepodstatný detail, možná spíš vodítko pro začínající kuchařky.

  • Lenka S | 18. 6. 2007 21:34

    Dobrá buchtička, už ji baštíme. Jenom jsem nepochopila, na co jsou ty dvě lžíce mouky navíc v drobence. Řekla bych, že při měření na hrnky nějaké dvě lžíce nehrají velkou roli. Že by na posypání třešní před tím než se dají na těsto?

  • Pavla | 18. 6. 2007 17:39

    tento recept vypada dobre a hlavne je srozumitelne napsany,urcite vyzkousim az nam dozraji na strome tresne :-) ,tresne cele i s peckami?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Červen Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrubá mouka Kokos Máslo Moučkový cukr Podmáslí Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Třešně Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Letní zeleninový salát a bylinkami

Letní zeleninový salát a bylinkami

Americká kukuřičná polévka

Americká kukuřičná polévka

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Psí keksy

Psí keksy

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Ovesná kaše s banánem

Ovesná kaše s banánem

Doporučujeme

20 minut
Pórková polévka s fazolemi a toasty

Pórková polévka s fazolemi a toasty

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

46
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
35
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Bílý toastový chléb
Bílý toastový chléb
18
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
AHA.cz Martin Stropnický odhalil novinku: Těší se na miminko

Martin Stropnický odhalil novinku: Těší se na miminko

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby na Governor Awards: Které hvězdy ovládly červený koberec?

Nejkrásnější róby na Governor Awards: Které hvězdy ovládly červený koberec?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Režisér Tomáš Magnusek (41): Točit Ležáky má zakázané!

Režisér Tomáš Magnusek (41): Točit Ležáky má zakázané!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

Další doporučené recepty:

Třešňový koláč II.
Třešňový koláč II.
Třešňový koláč s tvarohem
Třešňový koláč s tvarohem
Třešňový koláč z lineckého těsta
Třešňový koláč z lineckého těsta
Třešňový kompot
Třešňový kompot
Třešňový likér
Třešňový likér
Třešňový nepečený dort
Třešňový nepečený dort
  • Recepty.cz
  • Třešňový koláč z podmáslí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact