Shepherd's pie (ovčákův koláč)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ariannie

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg mleté maso ideálně skopové
    • 1
      balíček mražený hrášek
    • 1
      balíček mrkev také mražená, běžně v balíčku rovnou s hráškem
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžička koření lžička od každého : majoránka, sůl, mletá paprika sladká
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce olej
    • 2
      ks cibule
    • 2
      hrnek teplá voda
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g sýr čedar bílý
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balení sýr přírodní gervais

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a vložíme do vody, vaříme doměkka. Na oleji s máslem necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, které rozbijeme na kousíčky (neměly by být žádné větší hroudy) a smažíme do doby, než nám maso zhnědne, většina tuku a vody se vyvaří a začne se nám víc chytat k pánvi. Poté maso zasypeme moukou, přidáme koření a kečup, promícháme a za stálého míchání opékáme na mírném plameni cca 5 minut.
2
Přilijeme vodu a díky mouce se nám začne tvořit hodně hustá omáčka; chcete se dostat do stádia, ve kterém - když přejedete omáčkou po dně nádoby - tak chvíli uvidíte na dno a snažte se trochu oškrábat to, co se nám připeklo, do omáčky, to jí dodá daleko víc chuti.
3
Jakmile jsme dosáhli hustoty omáčky, přisypeme mraženou zeleninu, vmícháme do masa a vypneme sporák. Nakonec přidáme kukuřici.
4
Uvařené brambory slijeme, přidáme trošku másla, strouhaný čedar, žloutek, který jsme si rozmíchali bokem s mlékem a gervais. Můžeme dochutit trochou soli.
5
Brambory rozšťoucháme a do pečící mísy na dno naklademe náplň, což je naše maso se zeleninou, vařečkou uhladíme, a navrch opatrně nanášíme rozšťouchané brambory. Nyní už pouze stačí náš koláč vložit do trouby, předehřáté na 180°C po dobu cca 30-35 minut, po celou dobu pečení nádobu nepřikrýváme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.