Shiitake omáčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 120
      g japonské houby shitake čerstvé
    • 100
      g šalotka
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • sojová omáčka
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob) cca
    • zeleninový vývar dle potřeby
    • 2
      stroužek česnek
    • snítka tymiánu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Shiitake houby pokrájíme na nudličky, šalotku na klínky, česnek nasekáme nadrobno.
2
Na trošce oleje si osmažíme dosklovata šalotku, ke které přidáme nudličky hub a dále smažíme do jejich "povadnutí".
3
Lehce osolíme, opepříme (klidně více), přidáme česnek s tymiánem a necháme ještě krátce společně rozvonět.
4
Přidáme pár lžic vývaru a cca 5 minut vše zvolna pod poklicí podusíme. Mezitím si rozmícháme zhruba v 1 dl vývaru lžičku solamylu se lžící sojové omáčky a nálev vlijeme k houbám. Za stálého míchání necháme krátce provařit, dle chuti můžeme ještě opepřit, případně dolít vývarem dle potřeby, vyndáme větvičku z tymiánu a můžeme podávat.
5
Podáváme nejlépe s rýží, ale může být i brambor nebo těstoviny.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: