Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks jablka (větší, pevná)
    • bílé víno (sklenka)
    • hladká mouka (na poprášení)
    • tuk (na smažení)
  • Na krém
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 6
      ks žloutek
    • 1
      lžíce mleté mandle
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • citronová kůra (z jednoho citrónu)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupejte, vykrojte jádřinec a jablka nakrájejte na plátky. Nechte chvíli marinovat ve víně, a pak dejte okapat. Plátky poprašte moukou a ve vyšší vrstvě tuku osmažte dozlatova. Suroviny na krém promíchejte v kastrůlku a na mírném plameni uvařte hustý krém. Vmíchejte citronovou kůru a podávejte k jablíčkům poprášeným moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    22. 9. 2014 07:37

    Tohle nejsou jablka v županu, ale jablka v těstíčku. Jsou výborná, ale jablka v županu jsou zabalená do listového těsta a nesmaží se, nýbrž pečou v troubě. Myslela bych, že takový časopis jako FOOD tohle bude vědět =-O