Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřové maso (plec, kýta...) nebo kuřecí, krůtí či králičí maso
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      svazek jarní cibulka malý
    • 1
      ks cuketa mladá
    • 2
      hrst česnekové výhonky - nejsou nutné (můžeme nahradit stroužkem nastrouhaného česneku)
    • sůl
    • pepř mletý
    • sojová omáčka nebo worceter na dochucení
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným olejem maso osmažíme dozlatova. Během smažení si pokrájíme očištěnou zeleninu. Papriku na nudličky, cuketu na silnější plátky nebo půlměsíčky, výhonky na kratší dílky, cibulku na kolečka (trochu bílé části ponecháme na dozdobení). Tu pak přihodíme k masu do pánve a dále zprudka smažíme, aby se nám směs nezačala dusit. Po osmažení ochutíme sojovou omáčkou nebo worcestrem.
2
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo pečivem. Dozdobíme cibulkou.

Komentáře k receptu

  • Renata Jůvová
    Renata Jůvová |

    10. 11. 2016 13:22

    Česnekové výhonky jsem nahradila česnekem a navíc přihodila mražené fazolky-asi tak mističku a bylo to senzační!