Pikantní pečené kuře na rajčatech

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce olivový olej + něco málo na vymazání pekáče
    • 6
      ks rajčata na kostky krájená
    • 5
      stroužek česnek prolisovaný
    • 2
      lžička semínka z pálivých papriček - drcená
    • 1
      lžíce citronová kůra nastrouhaná
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžička oregáno sušené
    • 1
      lžička sůl
    • 0,8
      lžička pepř mletý
    • 1
      ks kuře

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pekáč vymažeme olivovým olejem a na dno poklademe nakrájená rajčata. V misce připravíme pastu smícháním olivového oleje, česneku, semínek z pálivých papriček, citronové kůry, citronové šťávy, oregána, soli a pepře. Vše krásně promícháme. Naporcujeme kuře a porce potřeme připravenou pastou. Kuře poklademe na rajčata a upečeme ve vyhřáté troubě. Ke konci podlijeme vodou, aby bylo více šťávy. Je dobré mít dost šťávy.
2
Podáváme s bramborovou kaší posypanou pažitkou, přelejeme šťávou z kuřete.
3
Výborný, jižní Itálií inspirovaný recept, množství ingrediencí na pastu můžeme upravit dle naší chuti.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    27. 7. 2014 13:29

    Moc dobrá obměna klasického pečeného kuřete. Jen prosím nepodlévat, kvalitní šťávičky je dost i bez podlévání. ;-)

  • bubu
    bubu |

    17. 11. 2013 14:52

    Ne rajčata loupat nemusíte :-)

  • Handul
    Handul |

    10. 9. 2013 08:52

    Nechala jsem se nalákat pozitivníma komentářema. Bohužel mi kuře podle tohoto receptu nechutnalo. A už teď jsem si jistá, že nic podobného určitě zkoušet nebudu. :-(

  • Anonym
    Anonym |

    22. 7. 2013 15:40

    dobrý den,chtěla jsem se zeptat, ty rajčata se musí oloupat?děkuji za odpověď

  • bubator
    bubator |

    18. 4. 2013 20:47

    Výborný recept,kuře si už jinak neudělám,všem doporučuju tak chut je super díky za tento recept :-)

  • Žanet
    Žanet |

    22. 6. 2012 12:42

    Tenhle Váš recept dělám od doby, co jsem na něj narazila, čili už asi rok a nemůžeme si jej s přítelem vynachválit. Je opravdu výborný. Akorát vodou podlívám hned ze začátku.

  • pavel.v
    pavel.v |

    18. 6. 2012 21:50

    S bramborovou kaší fakt paráda. Děkuji

  • petra
    petra |

    20. 1. 2012 14:19

    neskutečná slast :-P

  • Fipa
    Fipa |

    25. 10. 2011 10:56

    Výborný, idkyž jsem na pastu použil celou na jenmno nasekjanou chilli papricku a z koření jsem použil rozmarýn.

  • terush13
    terush13 |

    17. 8. 2011 11:19

    vynikající, chtěla jsem vyfotit a přidat sem foto, ale než jsem stihla vyndat foťák, tak nebylo co fotit ;-) btw semínka pálivé papriky jsem nesehnala, tak jsem nahradila chilli kořením

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    23. 11. 2008 17:10

    Dnes jsme si toto kuřátko udělali s rýží. Je opravdu výborné.

  • Jarka Mastilová
    Jarka Mastilová |

    2. 9. 2008 13:43

    Dnes jsme měli na oběd a oběma nám toto kuře chutnalo.Určitě budem opakovat,dávám 1 a zařazuji si do oblíbených.

  • Otakar Novák
    Otakar Novák |

    25. 8. 2008 12:29

    Popelka malá! Vegetariánka nebo ste jí nenabídla maso? :-)

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    25. 8. 2008 11:53

    Moc dobré kuře, vůbec jsem nepodlévala, bylo šťávy až moc, vynikající spíš s rýží nebo bramborem. Snacha dokonce šťávu jedla jen tak s chlebem. 1*

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    18. 8. 2008 12:29

    Vyzkoušela jsem, super. Vynechala jsem citronovou kůru (měla jsem doma jen citronovou šťávu v lahvičcce), ale nijak to nevadilo. Zařazuji do rodinného repertoáru a díky za recept:-)

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    23. 6. 2008 16:16

    Jedla jsem ho až druhý den a musím říct, že je vynikající! Moc mi to chutnalo. Hlavně ten sosík, ten bych mohla klidně jen tak s bramborovou kaší. Velký dík za recept.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 3. 2008 04:50

    Tak tohle je opravdu moc super recept!

  • Hanka
    Hanka |

    24. 9. 2007 20:24

    Delala jsem to ted v nedeli k obedu a vsem to strasne chutnalo. Kuratko bylo mekounke, jen se rozplyvalo na jazyku (ke konci peceni jsem to nekolikrat prelila stavickou). Okamzite zarazuji k mym nejoblibenejsim kurecim receptum. Dekujeme!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: