Pikantní pečené kuře

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 2
      ks cibule
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • grilovací koření
    • kari
    • mletý kmín
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře naporcujeme na menší kousky, osolíme a opepříme, naskládáme do pekáčku. Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme a přidáme ostatní (kečup, citron, sójovka, worchestr, hořčice, prolisovaný česnek + ostatní koření), provaříme, až cibule mírně změkne a nalijeme na kuře (do směsi můžete přidat trošku vody). Přiklopíme a 1/2 hodiny pečeme, potom jednotlivé porce obrátíme, opět přiklopíme pokličkou a dopečeme do měkka.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • petruna
    petruna |

    3. 11. 2013 19:46

    nic horšího jsem nejedla.. sorry

  • mira
    mira |

    6. 1. 2013 15:35

    Právě jsem dovařil a dojedl a musím říct, že to bylo fantastické!!! Jediné co jsem dělal trochu jinak - ale to dělám obecně, je pečení kuřete hodinu a třičtvrtě - masíčko se pak krásně rozpadá, po půl hodině bylo třeba podlít. Chutě se krásně prolínaly, vřele doporučuji, mnohem lepší než klasicky pečené kuře!!

  • iva kratka
    iva kratka |

    28. 10. 2012 14:04

    hodne chuti na jedno kure, opakovat urcite nebudu, ale nic hrozneho to take nebylo

  • polouska
    polouska |

    19. 3. 2011 02:46

    Vyborne. Velmi jsme si pochutnali.

  • Petra Petra
    Petra Petra |

    23. 6. 2010 02:30

    Dotaz byl smerovan na vsechny, kdo tento recept vyzkouseli. Takze dekuji za odpoved. Pokud nekdo postupoval jinak, uvitam vsechny rady. Dekuji.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    21. 6. 2010 06:11

    Necím, na koho je směřován dotaz, ale pokud to mohu být já, tak jsem dala vyhřát troubu na 220 a když jsem vložila pekáč, stáhla jsem na 200. Takto jsem pekla cca 30 minut, poté maso otočila, opět přiklopila a pekla dál asi 15 minut. Pak zase otočila maslo, zesílila troubu asi na 250 a nechala asi 10 minut "zčervenat".

  • Petra Petra
    Petra Petra |

    21. 6. 2010 02:47

    Jen jsem se chtela zeptat na kolik stupnu jste mela nastavenou troubu. Dekuji.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    7. 4. 2010 11:43

    Hodně podobné Kuřeti na čtvrtek, které u nás doma milujeme, taky jsem přidala česnek, výborné, uvařila jsem brambory a společně se šťávou to byla pochoutka.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    20. 3. 2010 15:04

    Podle zde uvedených rad jsem ubrala sojovky a přidala česnek a bylo to výborné. Vodu jsem do cibulové směsi nepřidávala, ale protože muž rád hodně šťávy, tak jsem při obracení kuřecí porce trochu podlila. Ale pokud vám jídlo nemusí plavat, jako jemu, není to ani třeba. Podávala jsem s rýží a moc jsme si pochutnali.

  • Markéta Hošková
    Markéta Hošková |

    10. 8. 2009 17:41

    Kuřecí masíčko je vážně křehoučké, můžu tento recept vřele doporučit, pochutnala si na tom celá rodina :)

  • Anonym
    Anonym |

    31. 7. 2007 16:56

    je to super

  • Ondra
    Ondra |

    31. 3. 2007 12:59

    Bylo to výborné a určitě to ještě rodince uvařím. Příště ale přidám 1 stroužek česneku a uberu trochu tý sójový a worchestrový.

  • Adéla Najmanová
    Adéla Najmanová |

    10. 8. 2006 18:02

    Mňam! Ostrá jídla já ráda a kuřátko můžu taky! To bude dobrůka! Určitě to vyzkouším!

Abecední seznam: