Zeleninový vývar

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • celer
    • 1
      lžíce sůl
    • pórek 10 cm
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      l voda
    • 2
      ks petržel
    • 1
      hrst petrželka
    • bobkový list
    • nové koření
    • pepř celý
    • 1
      ks rajče
  • Polévka s hráškem
    • celer
    • sůl
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka
    • 100
      g hrášek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kořenovou zeleninu nastrouhejte nahrubo, osolte a opepřete, zakápněte olejem a dejte péct do předem rozehřáté trouby na 180 aC, asi 30 minut.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
V hrnci zalijte vodou, přidejte pórek, rajče, cibuli, nasekanou petrželku, koření a přiveďte k varu. Teplotu snižte tak, aby se voda jen jemně čeřila, seberte lžící pěnu a nepřiklopené vařte asi 70 minut.
3
Přeceďte přes jemný cedník. Kořenovou zeleninu nakrájejte na drobné nudličky a v zeleninovém vývaru uvařte do změknutí. Přidejte hrášek.

RADA: Jak na silný a čirý vývar

4
Povařte 3 minuty. Dochuťte nasekanou petrželkou, solí a pepřem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: