Masové koule s bulgurem a zeleninou

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cibule
    • olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 700
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      hrst petrželka nasekaná
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g rajský protlak
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná nasekaná
    • 1
      ks pomeranč bio
    • 1
      hrnek bulgur
    • 1
      hrst cukrový hrášek
    • 1
      ks brokolice
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibule oloupejte a pokrájejte nadrobno, na troše oleje je v hlubší pánvi vhodné na pečení v troubě osmažte takřka dozlatova, přidejte nasekaný česnek a už jen krátce orestujte. Polovinu osmažené směsi přesypte do mísy, přidejte mleté maso, polovinu nasekané petrželky, vejce a ochuťte solí a pepřem. Promíchejte a vlhkýma rukama tvarujte kuličky velikosti vlašského ořechu.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Do pánve ke zbytku cibulové směsi přidejte rajský protlak, krátce orestujte, vmíchejte rajčata, osolte a opepřete. Do rajčatové směsi naskládejte připravené masové koule a vše dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 20 minut.
3
Nastrouhejte kůru z pomeranče a vymačkejte šťávu. Do kastrolu nalijte 2 hrnky vody, přilijte pomerančovou šťávu a přiveďte k varu. Vsypte bulgur, přiklopte, sejměte z ohně a nechte dojít pod poklicí asi 15 minut. Mezitím rozeberte brokolici na růžičky a povařte ji 3 minuty v páře. Lusky podélně rozkrojte. Hotový bulgur načechrejte vidličkou, vmíchejte brokolici, lusky a pomerančovou kůru a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s masovými koulemi a rajčatovou omáčkou.

RADA: Teplá večeře do 30 minut: Cizrnové kari, smažené vepřové nebo gratinované brambory

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: