• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Domácí tlačenka
    Napište svůj komentář k receptu

    Domácí tlačenka

    autor: Ladia
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 19
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Domácí tlačenka
    Domácí tlačenka
    Domácí tlačenka
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2
        kg vepřové maso z plece, krkovice, kolen
      • 2
        kg vařené maso tučné . z hlavy, nebo laloku,...
      • vepřové nožičky
      • 400
        g vepřová játra
      • 100
        g vepřový jazyk
      • 500
        g vepřové kůže vařená - získaná při stahování sádla
      • 0,50
        l vývar nemastný
      • 10
        g pepř mletý
      • 3
        g nové koření mleté
      • 30
        g česnek
      • 50
        g cibule syrová
      • 80
        g sůl
      • majoránka

    Postup přípravy receptu

    1
    Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a necháme vychladnout, maso z hlavy zbavíme ušních chrupavek, vše nakrájíme na kostky o hraně 1-2 cm, vařená játra na kostičky menší. Maso z nožiček, kůži a syrová játra pomeleme, vložíme do velké mísy, zalijeme odmaštěným vývarem, ve kterém jsme rozmíchali koření s trochou soli a dobře promícháme.
    2
    Směs plníme do pečlivě vypraného žaludku a papírových obalů, dobře zavážeme, vložíme do vařící polévky nebo vody, přivedeme k varu a propíchneme čistou špejlí (tím je zbavíme vzduchu). Teplotu snížíme na 90 °C a vaříme 2-2 1/2 hodiny.
    3
    Uvařenou tlačenku vložíme do studené vody, opláchneme, položíme na vál, téměř vychladlé obrátíme, zatížíme prkénkem a necháme zcela vychladnout.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vajíčková tlačenka

    Vajíčková tlačenka

    Kašparova pikantní tlačenka

    Kašparova pikantní tlačenka

    Aspiková vaječná tlačenka

    Aspiková vaječná tlačenka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Franta
      Franta | 28. 11. 2016 02:39

      já cibuli nedávám jelikoš se tlačenka brzo kazí ,ale bez jater to není ono. A cibuli si dám na tlačenku až na talíři a zakapu octem atoje ta pravá mňamka.

    • Franta
      Franta | 28. 11. 2016 02:31

      já cibuli nedávám jelikoš se tlačenka brzo kazí ,ale bez jater to není ono ty tam musí být.

    • sisi
      sisi | 19. 11. 2016 09:29

      Jak může někdo tu tlačenku propíchnout, to je kryvina, vše vám vyteče!!! to nikdo nedělejte

    • ivan
      ivan | 3. 11. 2016 23:12

      řeznice možná jsi ale na pikaču,do slezké ano ale ne do obyč,,vrat se do školy at ti vrati školne tě nic nenaučily

    • ivan
      ivan | 3. 11. 2016 23:10

      pro přiště uvařte kůžičky ,v dnešní době se daji sehnat u každého řeznika,, :-)

    • xakru
      xakru | 10. 12. 2015 12:04

      Cítit to je. V tomto tatínkovi nevěřte. Pokud uděláte dobrý vývar, tak ztuhne bez problému.

    • xakru
      xakru | 10. 12. 2015 12:01

      Tlačenka z mrazáku bude hnusná vždy. Ať s játry nebo bez nich. :-)

    • Jarda
      Jarda | 11. 7. 2015 10:51

      Nepište že játra se nikdy nedávají.Jsou tací co si játra do tlačenky přidají a tací co ne.Já játra v tlačence nepreferuji ale soused si neumí tlačenku bez jater představit.Holt každý máme jiné chute.

    • Věra
      Věra | 17. 6. 2015 22:17

      Su řeznice a játra se dávají

    • moravak
      moravak | 10. 3. 2015 18:44

      Játra se tam nikdy nedávají a klidně se zeptejte jakéhokoliv řezníka

    • kodkar
      kodkar | 9. 11. 2012 12:14

      Cibule do vody v které se maso vaří, a játra ani po půl roce z mrazáku nejsou hořké.Tlačenka stále dobrá.

    • kika
      kika | 3. 10. 2011 11:12

      inac je to celkom fajn,len preco potom varit

    • Pavel
      Pavel | 6. 8. 2011 23:44

      Játra jsou v tlačence dobrá, ale v tlačence na rychlou konzumaci, po krátké době zhořknou, cibule zase sládne, proto je tam nedávám. Směs povařím v hrnci a hned ještě horké sáčkuju do umělých střev, chce to azbestové prsty, ale tlačenka vydrží.

    • Simča S.
      Simča S. | 4. 4. 2011 14:03

      No však to vidíš na fotce, ne? Cibulka posypaná a ocet vpravo v tom "džbánečku". Kurnik, jen to píšu a slintám, jak Pavlovův pokusný pes...... :-P :-P :-P

    • recepty73
      recepty73 | 4. 4. 2011 13:59

      ... :-* :-D - s octem a cibulí :-P !

    • Ladia
      Ladia | 22. 11. 2010 18:52

      Tak už, smažte mě :-P

    • Ladia
      Ladia | 22. 11. 2010 16:26

      Já to vidím pořád stejně...

    • Tereza T
      Tereza T | 22. 11. 2010 15:35

      Opraveno díky za upozornění.

    • Ladia
      Ladia | 22. 11. 2010 13:50

      Vepřového srdce a jazyka má být dohromady 500 g, vývaru 1/2 l.

    • TOMÁŠ Grim
      TOMÁŠ Grim | 8. 2. 2008 12:08

      Řešení tuhosti mám vyzkoušený.Povařte asi 6 pacek v tlakáči tak aspoň 2 hodiny a použijte do tlačenky jen tento vývar!!!Bude krásně tuhá.

    • Lenka Beržonová
      Lenka Beržonová | 29. 12. 2007 20:16

      Mě se to taky stalo.Zkusila sem ji ještě jednou vařit,bez obalu v hrnci,aby se trochu vypařila voda a krásně pak ztuhla.Jinak mi tatík poradil,že si mám pro příště pro jistotu koupit želatinu na tlačenky.Prý to není cítit,ale moc tomu nevěřím.

    • Květa Štěpánková
      Květa Štěpánková | 29. 12. 2007 12:07

      Pokud můžu posoudit, tak jste měla málo kůží nebo nožiček a pak tlačenka nemůže být tuhá. Jiná možnost mě nenapadá. Zdravím

    • marie krejčová
      marie krejčová | 29. 12. 2007 09:31

      Může mi někdo poradit dělala jsem tlačenku, chutově výborná ale byla měká kde jsem udělala chybu. Děkuji za odpověd

    • Jerry Seidl
      Jerry Seidl | 5. 2. 2007 15:47

      super, mám to odzkoušené, hlavně v tom vepřovém žaludku,to dobře leží v žaludku. Napúrostá specialita ,když se ta směs dobře ochutí,tak je to exelentní.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Večeře Pozdní večeře Vaření Posvícení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Majoránka Nové koření Pepř mletý Sůl Vařené maso Vepřová játra Vepřové kůže Vepřové maso Vepřové nožičky Vepřový jazyk Vývar
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Ovocné řezy z listového těsta

    Ovocné řezy z listového těsta

    Bábovka triviální olejová

    Bábovka triviální olejová

    Višňová bublanina s mákem

    Višňová bublanina s mákem

    "Čína" se sojovým masem a kedlubnou

    "Čína" se sojovým masem a kedlubnou

    Slaný chřestový koláč

    Slaný chřestový koláč

    Maso v zelenině z pečícího sáčku

    Maso v zelenině z pečícího sáčku

    Česnečka pro labužníky

    Česnečka pro labužníky

    Bramborovo-špenátová polévka

    Bramborovo-špenátová polévka

    Jihočeská kulajda od maminky

    Jihočeská kulajda od maminky

    Doporučujeme

    50 minut
    Pohár red velvet s borůvkami

    Pohár red velvet s borůvkami

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    51
    Palačinky
    Palačinky
    35
    Bramboráky
    Bramboráky
    21
    Výborné šunkofleky
    Výborné šunkofleky
    21
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    19
    Buchty - těsto z domácí pekárny
    Buchty - těsto z domácí…

    Zajímavé články

    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů vás zachrání v pracovním týdnu
    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů…
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí vám dvě suroviny!
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí…
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…

    Sledujte nás

    AHA.cz Pikantní odhalení! Bartošová se Štaidlovi pomstila aférou s kolegou

    Pikantní odhalení! Bartošová se Štaidlovi pomstila aférou s kolegou

    AHA.cz FREJOVÉ KOLAPS! PÁD PŘÍMO NA OBLIČEJ!

    FREJOVÉ KOLAPS! PÁD PŘÍMO NA OBLIČEJ!

    AHA.cz Nedělní Aha! 7.3.2021

    Nedělní Aha! 7.3.2021

    Dáma.cz Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Dáma.cz Buďte hříšně sexy: Svůdné kousky v rudé unosíte nejen na Valentýna!

    Buďte hříšně sexy: Svůdné kousky v rudé unosíte nejen na Valentýna!

    Ženy.cz Český lev 2021: Šaty, které jste v televizi sotva zahlédli!

    Český lev 2021: Šaty, které jste v televizi sotva zahlédli!

    Maminka.cz Nejvyšší čas vytřídit hračky. Proč vadí, když jich mají děti moc?

    Nejvyšší čas vytřídit hračky. Proč vadí, když jich mají děti moc?

    Reflex.cz Babiši, Hamáčku, pod rouškou nouzového stavu zavádíte totalitní manýry. Nechte lidi protestovat

    Babiši, Hamáčku, pod rouškou nouzového stavu zavádíte totalitní manýry. Nechte lidi protestovat

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Další doporučené recepty:

    Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
    Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
    Domácí těsto na quiche
    Domácí těsto na quiche
    Domácí těstoviny
    Domácí těstoviny
    Domácí tortellini s chřestem
    Domácí tortellini s chřestem
    Domácí Trdelník
    Domácí Trdelník
    Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
    Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
    • Recepty.cz
    • Domácí tlačenka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí