Domácí Trdelník

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 2,5
      hrnek polohrubá mouka
    • 60
      g tuk
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      ks droždí
    • 1
      hrst skořicový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí smícháme s lžící vlažného mléka a trochou cukru. Poté necháme vzejít kvásek.
2
Do mísy nasypeme dva a půl hrnku polohrubé mouky, dva žloutky, čtvrt kostky rozehřátého tuku, dvě lžíce moučkového cukru, zbytek mléka a k tomu přidáme náš kvásek. Ze všeho uděláme měkké těsto, které necháme kynout v teple asi 30 minut.
3
Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na proužky a omotáme je okolo zavařovací sklenice.
4
Náš trdelník pomažeme zbylým bílkem s trochou mléka a vyválíme je ve skořicovém cukru.
5
Trdelník pak upečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 8 minut. A je hotovo!
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Skořicový cukr Tuk Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • silvik T.
    silvik T. |

    23. 12. 2016 13:47

    Výborný recept,krásně se s těstem pracuje.Namotala jsem ho na lahev s alobalem.Potřela bílkem a obalila v čem jsem chtěla.chutnější než na trzích,kde to tolik obalené neni.