Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravte si kuchyňský teploměr. Žloutky o pokojové teplotě pomalu vyšlehejte s vanilkovými semínky z poloviny lusku do vysoké hladké pěny (trvá to asi 10 minut). Želatinu namočte do vody.
2
Ve velké míse si připravte vodu s ledem. Cukr svařte s asi 150 ml vody. Když začne dělat bubliny a má 120°C, opatrně ho za vysokých otáček zašlehejte do žloutků, aby se nesrazily. Vmíchejte želatinu. Směs vložte do mísy s ledem a za stálého šlehání rychle zchlaďte na 20°C, jinak se žloutky srazí. Odstavte.
3
Smetanu vyšlehejte do polotuha a postupně do ní zašlehejte mascarpone a nakonec i žloutkovou hmotu. Promíchejte, nalijte do formiček na muffiny a vložte do mrazáku.
4
Podávejte s omáčkou (jahody rozmixujte s moučkovým cukrem), šlehačkou a čerstvým ovocem.

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    26. 2. 2015 06:43

    Želatina do mrazáku? Tam přece vůbec nesmí! Stačí lednička a pak už to zase není zmrzlina. :-\

Další doporučené recepty: